Rector: Wegsturen niet-functionerende leider moet makkelijker worden

Dies 2020

04-02-2020

MAASTRICHT. Er moet meer aandacht zijn voor het opleiden en begeleiden van leiders in de academische gemeenschap, maar het moet ook makkelijker worden om leiders die niet functioneren een andere positie te geven. Dat zei rector Rianne Letschert in haar toespraak afgelopen vrijdag tijdens de 44e dies natalis in de Sint Janskerk. Ook stelde ze voor om het verschil tussen wetenschappelijk en ondersteunend personeel op te heffen.

Dat laatste idee komt van de London School of Economics and Political Science (LSE), waar men het, volgens Letschert, al heeft doorgevoerd. Ze ging er niet verder op in hoe dat er in de praktijk uit zou moeten zien. Op de website van de LSE wordt overigens nog altijd onderscheid gemaakt tussen ‘professional services staff’, ‘academic staff’ en ‘research staff’.

Als kartrekker van het project ‘erkennen en waarderen’, dat voorstelt om wetenschappers niet meer voornamelijk op hun onderzoekprestaties af te rekenen, vindt Letschert dat het HRM-beleid van universiteiten dringend aan een update toe is. Ze kondigde tijdens de dies een voorstel met concrete stappen aan, geschreven door haarzelf en de zes decanen. “Wat we nodig hebben is een cultuur waarin kwaliteit wordt erkend in alle domeinen waarin we werken. Maar ook een cultuur waarin het gebrek aan kwaliteit vrijelijk wordt besproken en aangepakt.” Het voorstel wordt midden februari bekend gemaakt.

Rector: Wegsturen niet-functionerende leider moet makkelijker worden
IMGL8657