Vici-beurs voor Fasos-onderzoeker Cyrus Mody

Vici-beurzen naar 32 wetenschappers

21-02-2020

NEDERLAND/MAASTRICHT. Onderzoeksfinancier NWO beloont 32 onderzoeksvoorstellen van topwetenschappers met een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro. Een van hen is Cyrus Mody, onderzoeker aan de Maastrichtse faculteit Arts & Social Sciences.

De Vici-beurs is een van de grootste persoonsgebonden onderzoekspremies van Nederland. Met de beurs van wetenschapsfinancier NWO kunnen onderzoekers in vijf jaar tijd een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep opbouwen, voor zover ze die niet al hadden.​

Van de 242 aanvragen zijn er 85 ingediend door vrouwen en 157 door mannen. In totaal kregen 18 vrouwelijke kandidaten en 14 mannelijke kandidaten een beurs. Van alle aanvragen samen werd 13 procent gehonoreerd, evenveel als vorig jaar.

De Radboud Universiteit sleepte de meeste beurzen (4) in de wacht, gevolgd door het Radboud UMC (3), het UMC Utrecht (3), de Universiteit Leiden (3) en de Rijksuniversiteit Groningen (3). De Universiteit Maastricht kreeg er één. Die gaat naar de historicus van wetenschap en technologie, Cyrus Mody, voor zijn onderzoek Managing scarcity and sustainability: The oil industry, environmentalism, and alternative energy in the age of scarcity.

De Vici-beurzen horen bij de zogenaamde Vernieuwingsimpuls, een reeks NWO-beurzen voor wetenschappers op verschillende momenten in hun carrière. De Vici-financiering is bedoeld voor zeer ervaren, vernieuwende onderzoekers die bovendien als coach voor jonge onderzoekers kunnen fungeren.

HOP

 

Instelling

Toekenningen

Radboud Universiteit

4

Universiteit Leiden

3

Rijksuniversiteit Groningen

3

Radboud UMC

3

UMC Utrecht

3

Universiteit van Amsterdam

2,5

Universiteit Utrecht

2

Wageningen Universiteit

2

Technische Universiteit Eindhoven

2

UMC Groningen

2

Erasmus Rotterdam

1

Universiteit Maastricht

1

Universiteit voor Humanistiek

1

Hubrecht Instituut

1

Erasmus MC

1

ASTRON

0,5

   

Totaal

32

 

Vici-beurs voor Fasos-onderzoeker Cyrus Mody
Cyrus-Mody
Auteur: Redactie
archief Fasos
Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: nwo,beurzen,subsidies

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.