Carré-gebouwen Tapijn geopend

04-03-2020

MAASTRICHT. Op de binnenplaats rijdt nog een enorme graafmachine, en hier en daar lopen er nog wat bouwlui door het gebouw, maar afgelopen maandag betrokken de eerste UM’ers de carre-gebouwen aan de Prins Bisschopssingel. Onder andere de UB en SBE namen hun intrek. 

Afgelopen dinsdag was de officiële opening, maar al op maandag zaten de eerste studenten in de gekleurde study booths van de nieuwe Tapijn Learning Spaces te studeren. “De eerste student stond vanochtend om half 10 voor de deur”, zegt Marijke van Kempen, coördinator van het informatieteam bij de universiteitsbibliotheek. Ze draagt een dikke jas, want het is er fris. “De verwarming is nog niet helemaal juist afgesteld.” En omdat de koffieautomaten in de serre een verdieping hoger nog worden geplaatst, komt er gratis koffie over uit de UB aan de Grote Looierstraat. 

Deze maandagmiddag wordt de balie in de ‘plint’ – de uitgegraven gang die de drie carré-gebouwen verbindt – bemand door Van Kempen en een collega, maar uiteindelijk gaan studentassistenten de Tapijn Learning Spaces runnen. Er komen in totaal 160 studieplekken, verspreid over de studieruimten en -cabines beneden in de plint en enkele plekken boven in de serre. Ze vervangen de studieplekken in het Student Service Centre, die vanaf deze week gesloten zijn. 

“Deze cabines zijn heel fijn”, zegt tweedejaars bachelorstudent Economics and Business Economics Virginie Dejace. Haar jas ligt vanwege de temperatuur over haar benen. Kinderziektes, zegt ze. Het houdt haar niet tegen. “Ik heb mijn studiegenoten net een bericht gestuurd dat ze ook moeten komen. Het is heerlijk rustig hier.”

“Het is drukker dan ik had gedacht”, zegt masterstudent International Business Bram Boots. “Maar vergeleken met de UB is het lekker rustig. Het is geen doen om daar een plek te krijgen. Ik hoop dat het hier zo rustig blijft.” Er zijn nog geen horecafaciliteiten, “maar dat komt nog. Ik ga hier zeker vaker studeren.”

Carré-gebouwen Tapijn geopend
Study Booths Tapijn
Auteur: Yuri Meesen
Joey Roberts
Categoriëen: Nieuws,
Tags: tapijn

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.