Franse wielrenster gevonden!

22-04-2020

De zoektocht naar de Franstalige wielrenster die Hugo Engels, backoffice-medewerker bij het talencentrum, op paaszondag trof tijdens een rondje fietsen was van korte duur. Ze is gevonden!

Vorige week klopte Engels aan bij Observant. Tijdens een tocht op de racefiets trof hij “een leuke jongedame”. Hun gesprekje duurde slechts enkele minuten. Ze reed met een GPS-systeem en moest plots afslaan. Het enige dat Engels te weten kwam is dat ze in Maastricht woonde en aan de UM werkte. Een oproep op de site van Observant leek Engels een goede manier om haar op te sporen.

Inderdaad een goed idee. Afgelopen zondag, een week na hun ontmoeting, kreeg Observant een e-mail met als onderwerp ‘I'm the French cyclist girl’. “Ik kreeg een screenshot van het artikel van een vriend”, zegt de Franse postdoc bij FHML, die liever niet met haar naam op het internet wil. “Ik las het in het Nederlands, dus het duurde even voordat ik in de gaten had dat het over mij ging.”

“Ik ben zeer onder de indruk dat hij zo veel moeite heeft gedaan om me te vinden; hij verdient een antwoord.” Morgen gaan ze een ijsje eten samen om het korte gesprek van de fietstocht voort te zetten. Ze sloeg die paaszondag dus niet plots af om van Engels af te komen. “Achteraf dacht ik dat het misschien een beetje raar was om ineens de andere kant uit te rijden, maar ik ken de omgeving niet en ik wilde daarom niet van mijn route afwijken.”

Engels kan zijn geluk niet op. “Wauw super gaaf! Echt leuk! Dank en hulde”, klonk het toen haar contactgegevens in zijn mailbox belandde. Veel app- of mailcontact is er nog niet, zegt hij. “Maar dat hoeft ook niet. Ik praat liever met haar in het echt.  Of het wat wordt zien we wel; ik ben nu gewoon blij dat ik haar heb gevonden.”

Franse wielrenster gevonden!
Karen Warfel via Pixabay