Een kusje als beloning voor de sit-up

13-05-2020

Als het tegenzit blijven de deuren van UM Sport tot september dicht. Gelukkig bieden ze al enige tijd online work-outs aan. Omdat ook Observant-redacteuren in shape willen blijven, probeerden we het uit.

Dat digitale assortiment bestaat – naast een aantal video’s van UM Sport-docenten op sociale media en YouTube– hoofdzakelijk uit de trainingen van FitSnacks.tv. Dat platform biedt voor ieder wat wils: van krachtoefeningen met een barbell tot conditietrainingen tot yoga tot virtuele fietstochten op de Alpe d’huez.

Ook qua tijden variëren de filmpjes. Ondergetekende denkt zich er deze maandagmiddag makkelijk vanaf te maken en kiest voor een duo-workout van twaalf minuten. Goed te doen, zou je zeggen. Een klein kwartiertje blijkt ruim voldoende om je goed in het zweet te werken.

De training bestaat uit twee rondjes van vier oefeningen. Vriendinlief DM doet mee. Vooral de derde oefening uit het circuitje is een uitdaging. Een van de twee ligt met de rug op de grond en maakt met de knieën een bruggetje. De ander gebruikt deze om triceps-dips te maken (zie screenshot). Op het moment dat de ‘dipper’ de armen strekt duwt de ‘brug’ zijn middel in de lucht. DM is bij het tweede rondje de ‘brug’ en heeft moeite om de ruim honderd kilo de lucht in te duwen: “Waarom heb ik zo’n zware vriend?”

Het vierde en laatste onderdeel van het circuit zijn buikspieroefeningen. Je voeten wijzen naar je partner en de eerste keer gaan ze aan de binnenkant, de volgende keer aan de buitenkant. Als je boven bent geef je elkaar een high five. “Wil je een extraatje?”, vraagt de instructrice. Dan kun je achter je hoofd de grond aanraken om de beweging langer te maken. En een tip van DM: wil je de oefening nóg zwaarder maken? Een kusje als je boven bent kan ook! Mits je sportpartner daar natuurlijk op zit te wachten.

Een kusje als beloning voor de sit-up
Duo workout 6