UM-woordvoerder Van Doorn stapt op

18-05-2020

MAASTRICHT. Gert van Doorn, tot voor kort woordvoerder van het college van bestuur, is na ruim drie jaar vertrokken bij de Universiteit Maastricht. Over de reden wil hij niets zeggen. “In elke organisatie komen en vertrekken medewerkers. Ik vertrek. De rest is gewoon privé", antwoordt hij desgevraagd per e-mail.

Van Doorn was al buiten beeld sinds de cyberaanval op de universiteit in december. Omdat hij op vakantie was aan de Moezel in Duitsland en daar ook bleef, huurde het college van bestuur met spoed een externe woordvoerder in: Fons Elbersen. Dat was geen onbekende. Van 2013 tot 2016 was hij directeur marketing en communicatie aan de UM. Hij is inmiddels zelfstandig ondernemer en heeft zijn sporen verdiend in de journalistiek (hoofdredacteur De Limburger) en voorlichting en communicatie (Provincie).

Van Doorn is sinds februari/maart formeel geen bestuurlijk woordvoerder meer. Aan dat besluit is geen ruchtbaarheid gegeven. Elbersen is al deze maanden de honneurs blijven waarnemen. Hij kreeg een aantal zware dossiers op zijn bordje: behalve de huidige coronacrisis ook de van wetenschapsfraude betichte hoogleraar cardiologie en het onderzoek naar gesjoemel bij de UM-dochteronderneming VitaK.

Van Doorn werkte zijn leven lang in de communicatie, van hogeschool en ziekenhuis tot Philips en het Finse bedrijf Wärtilä. Op zijn LinkedIn profiel omschrijft hij zichzelf als “allround (corporate) communicatie expert/communicatie voor het bereiken van gewenste resultaten voor de organisatie”.
Bij zijn aantreden aan de Universiteit Maastricht in december 2016 zei hij in Observant wat betreft het vak van voorlichter weinig verschil te zien tussen een bedrijf als Philips en een universiteit. “Niet voor mijn tak van sport. Het gaat om organisaties die iets willen bereiken, en die graag een goede reputatie hebben.”
Van Doorn komt uit Nijmegen en is daar altijd blijven wonen; voor zijn werk reisde hij regelmatig op en neer of verbleef hij een aantal dagen per week in een appartement bij Maastricht.

Wat betreft zijn opvolging: hierover is Denis Ancion, hoofd marketing en communicatie, in overleg met het college van bestuur.
 

Wendy Degens

 

UM-woordvoerder Van Doorn stapt op
doorn