Oorsuizen, experience days en pingelen op de piano

02-06-2020

Kennedy d’Abreu de Paulo is masterstudent biomedische wetenschappen en specialiseert zich in neuromodulatie. “Dat gaat over aanpassingen maken in de hersenen of het zenuwstelsel. Bijvoorbeeld via deep brain stimulation, daarbij worden er electroden ingebracht in de hersenen.”

d’Abreu de Paulo vertelt er enthousiast over. Het is daarom geen verrassing dat hij ambassadeur is voor zijn masterprogramma. Dat gaat er door corona anders aan toe, legt hij uit. “Eigenlijk zijn in deze periode de experience days, waarbij toekomstige studenten een studiedag meelopen. Dat is nu online. De ambassadeurs geven een presentatie over hun ervaringen en daarna is er een vragenuurtje. Eigenlijk gaat dat best prima. De afgelopen keer logden er zo’n veertig studenten in en die stelden veel vragen.”

Het ambassadeurschap is een van de drie bijbanen die d’Abreu de Paulo had voordat corona voet aan wal zette in Nederland. Zijn baantjes in de horeca en in de beautysalon van zijn moeder liggen op dit moment stil. Dat betekent onder andere dat hij zijn studio in Maastricht, waarin hij pas sinds november woonde, moet verlaten. “Ik kan de huur niet meer alleen ophoesten. Eigenlijk zat ik nog vast aan een huurcontract, maar toen ik de situatie aan mijn huisbaas uitlegde, mocht ik eerder eruit. Daar heb ik geluk mee. Ik ga een tijdje terug naar mijn moeder in Brunssum.”

Het gros van zijn tijd besteedt hij aan zijn stage. “Ik doe onderzoek naar oorsuizen. Ik heb alle data, dus de analyse kan vanuit huis. De eerste week vond ik het lastig om mezelf te motiveren, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Ik ga elke dag met mijn laptop naar de zaak van mijn moeder om eraan te werken. Dan ben ik niet alleen en heb ik een aparte werk- en thuisplek.”

Tegelijkertijd is d’Abreu de Paulo op zoek naar een stage voor het tweede jaar van zijn master. “Dat gaat moeizaam door corona. Bedrijven hebben nu meer aan hun hoofd dan een stagiair zoeken. Ik heb er vertrouwen in dat ik iets vind en anders heeft de universiteit gezegd te willen helpen.”

Om te ontspannen “pingelt” hij op de piano. “Ik vind het heerlijk om te doen als ik even nergens aan wil denken.” Hij schrijft zelf ook muziek. Is die nu anders dan voor de coronacrisis? “Ik denk het niet. Ik verwerk altijd zowel droevige als vrolijke stukken in mijn nummers.” Hij praat er bescheiden over, maar laat tussen neus en lippen door vallen dat hij twee zelfgeschreven nummers op Spotify heeft staan (onder de naam Kennedy Jo).

Oorsuizen, experience days en pingelen op de piano
Kennedy1.jpeg