Petitie: studenten moeten hun gemiddelde behouden

03-06-2020

MAASTRICHT. Een student van de School of Business and Economics wil dat de Universiteit Maastricht vanwege de coronacrisis een  ‘geen nadeelbeleid’ (no detriment policy) invoert. Hij is een petitie gestart en hoopt dat het gemiddelde cijfer dat studenten tot nu toe hebben behaald niet omlaag gaat, mochten ze de voor de komende tentamens slechter scoren.

Dus sta je bijvoorbeeld gemiddeld een zeven en haal je een zes voor je examen? Dan blijft je gemiddelde onaangetast. Bij een acht voor het tentamen gaat het wel omhoog. “Ik kwam op het idee door een vriendin van mij die studeert aan de universiteit in Manchester”, zegt eerstejaars Marco Ughi, initiatiefnemer van de petitie. “Zeventig procent van de universiteiten in het Verenigd Koninkrijk heeft recentelijk zo’n beleid ingevoerd. Het neemt een hoop onzekerheid weg bij studenten die vanwege het virus minder goed kunnen studeren. Er is geen bibliotheek om je in terug te trekken, geen fysieke onderwijsgroepen en soms zelfs geen hoorcolleges. En ik was zelf bijvoorbeeld minder geconcentreerd omdat verschillende familieleden besmet waren. Kom ik dan in aanmerking voor een goede stage? Of een mooie topuniversiteit voor mijn uitwisseling?” Dat zijn met een ‘geen nadeelbeleid’ geen zorgen meer, aldus Ughi.

Op het moment van schrijven hebben 306 mensen de petitie ondertekend. Ook SBE-decaan Peter Møllgaard heeft op de site uitgebreid op de oproep gereageerd. Hij zegt de zorgen te begrijpen en belooft de resultaten van de aankomende examens nauwkeurig te evalueren. Ughi: “Voor veel studenten zijn dat geruststellende woorden en daarmee heeft de petitie voor een deel zijn doel al gediend. Het allerbeste zou natuurlijk zijn als het beleid UM-breed ingevoerd wordt.”

Auteur: Yuri Meesen
Categoriëen: Nieuws,
Tags: tentamens,virus,corona,petitie

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.