Hoofd studentenservicecentrum vertrokken

09-06-2020

MAASTRICHT. Pascal Breuls, voorheen directeur van het studentenservicecentrum, heeft de Universiteit Maastricht vaarwel gezegd. Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij oriënteert zich op een “nieuwe uitdaging”.

 

Breuls werkte sinds 1997 bij de Universiteit Maastricht. De afgelopen vijf jaar gaf hij leiding aan het studentenservicecentrum. Het college van bestuur heeft per e-mail aan zijn directe collega’s laten weten dat het kan voorkomen dat “wensen en verwachtingen in de loop der tijd veranderen en niet geheel wederzijds meer zijn”. Samen hebben ze geconcludeerd “dat deze wensen en verwachtingen niet meer samen gedragen worden” en dat Breuls “zijn vleugels buiten de universiteit wil uitslaan”.

Voordat hij naar het SSC kwam, was Breuls onder andere faculteitsdirecteur van Humanities & Sciences (inmiddels omgedoopt tot de faculteit Science and Engineering).
Twee jaar geleden werd zijn directeursfunctie bij het SSC in tweeën gesplitst. Hij kreeg gezelschap van Birgitte Hendrickx, voorheen afdelingshoofd van UM Sport. “Het wordt steeds drukker bij het SSC”, gaf Hendrickx als reden dat er een tweede hoofd werd aangesteld. Onder andere de Werkgroep Inkom, het Guesthouse, de studentenpsychologen, Bureau inschrijvingen, Studium Generale en UM Sport vallen onder hun verantwoordelijkheid.

Hendrickx gaat het SSC de komende drie maanden leiden, samen met Pauline Aalten als interim-manager. Na de zomer komt er een nieuwe vacature.