Gespiekt: toets 1200 SBE-studenten ongeldig verklaard

22-06-2020

MAASTRICHT. Een tentamen van 1200 studenten van de School of Business and Economics is ongeldig verklaard omdat er gespiekt zou zijn. Dat meldt nieuwswebsite nu.nl zojuist. Het zou gaan om Quantitative Methods 2 dat op 12 juni online werd afgenomen.  

De nieuwswebsite heeft een mail in handen gekregen die de faculteit aan de studenten heeft gestuurd. Blijkbaar is er een fout gemaakt met het instellen van de examensoftware waardoor de vragen bij velen - de toets werd afgenomen in drie groepen - in dezelfde volgorde gesteld werden en uitwisseling van antwoorden heel makkelijk bleek. Terwijl het de bedoeling was om die volgorde van de vragen steeds te veranderen, juist om fraude tegen te gaan.

“Er is bewijs dat een significant deel van de studenten heeft afgekeken tijdens het examen”, staat in de verstuurde mail van de UM, aldus nu.nl. “Het is daarom helaas onmogelijk om een enkele afkijker te bestraffen. Daarom kunnen we ook niet de prestaties van individuele studenten op eerlijke wijze beoordelen.” Studenten reageren teleurgesteld en verontwaardigd op internet.

Auteur: Riki Janssen
Categoriëen: Nieuws,
Tags: SBE,fraude,corona,proctoring

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.