“Nog tien seconden, kom op”

Inkom UM Sport workout

19-08-2020

“TIME!”: het nieuwe favoriete woord van het groepje studenten dat woensdagochtend meedeed aan de Inkom-workout van UM Sport. Dat woord betekent namelijk dat er weer een ronde van het circuitje opzit en er even op adem gekomen kan worden. Twee rondes van tien oefeningen: de eerste ronde een minuut, de tweede 45 seconden.

De training is volledig corona-proof. Bij de voordeur scant iedereen een QR-code en vult vervolgens op de telefoon een vragenlijst in. Alleen bij een groen scherm mag je de sporthal in. Die wordt helemaal gebruikt, zodat deelnemers genoeg afstand kunnen houden. Er staan tien gele pionnen. Bij elke ligt een papier met uitleg over een oefening: een afbeelding, welke spiergroepen er worden getraind en voor de bikkels een moeilijke variant. Een greep uit de oefeningen: push-ups, squats op een halve skippybal, planken en de ‘favoriet’ van elke sporter: burpees.

Na de warming up verzamelen de zeven duo’s zich bij de pionnen. Ze gaan lachend van start maar het lachen zal ze snel vergaan. Het is een pittig parcours blijkt al na enkele rondes. De zweetdruppels verschijnen snel en er klinkt gehijg. Gelukkig zijn de twee UM Sport-instructeurs daar om ze aan te moedigen: “Nog tien seconden! Halverwege jongens, kom op! Nog twee push-ups!” Als ze zien dat er meer in zit, pushen ze de eerstejaars om de moeilijke variant te kiezen.

Om af te koelen volgen er nog vijf buikspieroefeningen. Vooral de laatste is pittig: één minuut planken met variaties. Van leunen op je ellebogen naar je handen en om de beurt je voeten en handen in de lucht. Tot slot nog wat stretchen. “Geen zorgen jongens, geen oefeningen meer”, lacht de instructeur.

“Nog tien seconden, kom op”
UM Sport Workout.DSCF2465