“Ik denk dat ik opnieuw moet leren fietsen”

Portret eerstejaars

20-08-2020

Callie Mak (18) uit Singapore verhuisde drie jaar geleden met haar ouders vanuit Singapore naar Spanje om haar A-levels (VWO) te halen. Komend academisch jaar begint ze aan het Maastricht Science Program. “Ik wilde naar een nieuwe plek verhuizen en een studie waarin er veel vrijheid is om je eigen vakkenpakket te kiezen.” Ze keek naast Maastricht ook naar studies in Amsterdam, Duitsland en Groot-Brittannië, maar “Maastricht eindigde aan de top”. Misschien komt haar keuze ook door haar Nederlandse stiefvader, die promoveerde bij de School of Business and Economics.

Ze is sinds afgelopen vrijdag al op haar kamer in de Guesthouse in Maastricht, maar ze doet “vanwege het coronavirus” niet mee aan de Inkom. “Ik wil het niet oplopen en ik wist ook niet zeker of ik wel al hier zou zijn.” Haar kamer accepteerde ze op de gok. “Ik had alleen foto’s gezien.” Ze durfde het aan omdat de Guesthouse gelieerd is aan de universteit. “Dat voelde veilig.” Het was de gok waard, want de kamer was “beter dan gedacht”.

Ook al doet ze niet mee aan de Inkom, Mak gebruikt deze week wel om zich te verdiepen in de studie- en studentenverenigingen. Of ze dat laatste wil, daar is ze nog niet uit. “Misschien in het tweede jaar, maar ik denk het niet.” Wat wel zeker is, is dat ze bij de klimhal wil gaan kijken. Ook wil ze nog een fiets  aanschaffen. “Ik heb al jaren geen fiets meer gehad. Ik denk dat ik het opnieuw moet leren.”

“Ik denk dat ik opnieuw moet leren fietsen”
Callie