“Maastricht voelt als thuis, als mijn stad”

Portret eerstejaars

21-08-2020

“Ik ben opgegroeid in Afghanistan, maar woon alweer bijna vijf jaar in Nederland” vertelt Haroon Rezaie (21), eerstejaars European Studies. “Ik wil graag meer weten over de plek waar ik woon en waar mijn toekomst ligt, daarom heb ik voor European Studies gekozen. Ik kijk er naar uit om meer te ontdekken over de Europese geschiedenis, hoe het in politiek opzicht werkt en welke Europese organisaties er allemaal zijn. Ik vind het ook leuk dat je de zaken vanuit verschillende perspectieven gaat bekijken: economie, politicologie, historie. Het houdt de opties open, later kun je kiezen welke richting je op wil.

“Ik woonde al in Maastricht en de stad voelt echt als thuis, als mijn stad. Ik hou van het internationale karakter, ik heb hier vrienden en kennissen, dus ik wilde hier ook graag blijven. Ik ga wel op kamers. Via Match Maastricht (een organisatie die studenten ondersteunt bij het opzetten van maatschappelijk betrokken projecten in de buurt, red.) woon ik in een huis met twee huisgenoten. Of ik het spannend vind om op mezelf te wonen? Nee, het is leuk. Ik heb mijn eigen kamer, mijn privacy. Maar ik kan ook gezellig met mijn ouders mee eten als ik een keer geen tijd heb om te koken; ze wonen vlakbij.

“Ik zou als vrijwilliger foto’s maken bij de Inkom. Nu er bijna geen fysieke activiteiten zijn, gaat dat niet door. Ook het onderwijs zal grotendeels online zijn, maar ik ben blij dat ik mijn medestudenten toch af en toe kan zien. Ik ben heel sociaal, maak graag nieuwe contacten. Dat is lastiger online.

“Ik wil zeker bij een aantal verenigingen gaan. De komende tijd ga ik kijken welke het beste bij mij passen. Ik zwem en voetbal graag, wil politiek en maatschappelijk betrokken zijn en ik wil misschien bij een studentenvereniging.”

“Maastricht voelt als thuis, als mijn stad”
Haroon Rezaie.jpeg