Is André Rieu een Maastrichtenaar?

Inkom CityWalk

21-08-2020

Tussen de universiteitsbibliotheek en het Stadspark gaat het mis. De studenten slaan linksaf naar de Begijnenstraat in plaats van rechtdoor naar het checkpoint in het Stadspark. Iets voor Café Sjiek hebben de wandelaars van de Inkom-stadswandeling het in de gaten en maken ze rechtsomkeert om via de Helpoort toch nog de juiste plek te bereiken. Er is ruimte voor vijftien wandelaars, maar er sluiten deze donderdagochtend slechts zes aan, allemaal internationals. Zelfs twee die het rondje gister al hebben gelopen. “Het is vooral een goede manier om snel mensen te leren kennen”, klinkt het.

De twee ervaringsdeskundigen – die ook het spoor bijster waren - weten dat we niet op een gids hoeven te wachten. Dit is een tour zonder. Dat lijkt in eerste instantie een gemiste kans, maar achteraf zijn de kersverse eerstejaars daar toch gelukkig mee. “Het is zo veel makkelijker om te kletsen met de andere deelnemers. Het is onmogelijk om door de gids heen te praten.” Wat passeert er allemaal de revue? Het computerspel Counterstrike, de beruchte German Run bij de UB en “Wie van jullie gaat er Nederlands leren?”

De informatie bij de zes stoppunten – het student service centre, de UB in de binnenstad, het Stadspark, het Onze Lieve Vrouweplein, de Markt, het Vrijthof en de Platielstraat – is op de telefoon te vinden na het scannen een QR-code. André Rieu? Daar heeft bijna iedereen wel al eens van gehoord, maar niemand weet dat hij een Maastrichtenaar is. “Goed om te weten als mijn vrienden me eind augustus vanuit Italië komen bezoeken”, lacht een jongen.

Is André Rieu een Maastrichtenaar?
Stadswandeling inkom.DSCF0282