Maastricht twee keer genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

23-09-2020

MAASTRICHT. Met het onderzoek ‘Hersenen in je buik’ won Veerle Melotte, universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht, vorig jaar de Klokhuis Wetenschapsprijs. 
Tussen de nieuwe nominaties voor 2020 staat wederom Maastricht genoemd. Twee keer maar liefst.

Aan het winnend onderzoek van de Klokhuis Wetenschapsprijs wordt een hele uitzending gewijd. De aflevering over Veerle Melotte’s onderzoek naar darmkanker gaat in première tijdens wetenschapsfestival InScience in Nijmegen, van 11 tot en met 15 november. Dan wordt ook de nieuwe winnaar uitgeroepen.

En er is een kans dat de Universiteit Maastricht opnieuw in de prijzen valt. Oncologisch chirurg Marjolein Smidt is genomineerd met ‘Poepbacteriën en kankerbehandeling, wat heeft dat nu met elkaar te maken?!’, terwijl hoogleraar Leonie Cornips (taalcultuur) een jong publiek enthousiast probeert te maken door het bestuderen van ‘human animal and non-human animal interactions’. Kunnen koeien met elkaar spreken? En welke taal uiten ze in de interactie met mensen?
De concurrenten uit de rest van het land – acht in totaal – willen weten of jij beter kunt liegen dan je ouders, hoe tweetalige kinderen in Friesland lezen of hoe een virtual reality game kan helpen tegen angst en stress.

Maastricht twee keer genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs
klokhuis