Onderwijs, examens en onderzoek op de campus gaan gewoon door

Nieuwe coronamaatregelen regering leiden niet tot grote aanpassingen binnen UM

29-09-2020

MAASTRICHT. Het onderwijs aan de Universiteit Maastricht gaat gewoon door, daaraan veranderen de jongste coronamaatregelen van de Nederlandse overheid niets. Net als de geplande examens in onder andere het Mecc en het onderzoek dat op de campus - denk aan laboratoria - plaatsvindt. Medewerkers moeten wel nog steeds zoveel mogelijk thuiswerken.

Dat laat het college van bestuur vandaag weten, een dag na de persconferentie waarin premier Rutte en minister De Jonge strengere corona-maatregelen aankondigden: werk thuis, tenzij het niet anders kan, beperk het reizen, cafés en restaurants gaan om 22.00 uur dicht, thuis maximaal drie personen op bezoek, bijeenkomsten in een gebouw met maximaal dertig personen, mits de anderhalve meter afstand gegarandeerd is. Wie iets buiten organiseert, mag maximaal veertig mensen toelaten.

Er verandert niet zoveel, en dat komt omdat er geen aanwijzingen zijn dat er binnen de UM-gebouwen infecties ontstaan, aldus de communicatiemail. Het motto voor het UM-onderwijs blijft ‘op de campus als het kan, online als het moet’. De universitaire gebouwen blijven open, studeren in de universiteitsbibliotheek en andere studieplekken blijft met inachtneming van alle coronaregels toegestaan. Medewerkers moeten zoveel mogelijk thuiswerken. Alleen als het echt noodzakelijk is, mag men naar kantoor komen.

Als het gaat om promoties, oraties en diploma-uitreikingen: die moeten en petit comité, maximaal dertig personen, met vaste zitplaatsen en op anderhalve meter.

Wat betreft het dragen van mondkapjes, een onderwerp dat landelijk veel discussie oproept en waarover volgende week een uitspraak van de regering wordt verwacht: er is geen verplichting, maar wie zich prettig voelt bij het dragen van een mondkapje, moet dat vooral doen. En zeker op plaatsen waar de anderhalve meter afstand - denk aan smalle gangen - een probleem is, wordt het aangeraden.