Fons Elbersen wordt (opnieuw) directeur Marketing & Communicatie

15-10-2020

MAASTRICHT. Fons Elbersen keert terug bij de Universiteit Maastricht als de nieuwe directeur Marketing & Communicatie. Dat meldt het college van bestuur vandaag. Hij blijft geen woordvoerder.

Sinds de cybercrisis die in de kerstperiode van 2019 losbarstte, treedt Elbersen op als interim-woordvoerder. Het was toen al duidelijk dat niet alles op rolletjes liep binnen de afdeling M&C. Er was onvrede, onder andere over de woordvoering, die verre van adequaat was. De toenmalige woordvoerder is inmiddels vertrokken. Een tijd geleden verscheen een vacature voor een opvolger.

Maar nu vertrekt ook de huidige directeur van M&C en komt er dus een nieuwe. Dat is opnieuw Elbersen, die al eerder, van 2013 tot 2016, deze functie vervulde. In 2016 vertrok hij naar de Provincie Limburg om daar onder andere hoofd communicatie te worden, een functie die hij voor zijn komst naar de UM in 2013 ook al bekleedde. De laatste tijd runde hij zijn eigen communicatie- en adviesbureau. Als zelfstandige is hij in december 2019 ingeschakeld door de UM. Elbersen combineerde in zijn verleden bij de UM de functies van woordvoerder en directeur, maar dat zal hij nu niet doen, zo laat hij desgevraagd weten.  Per 1 december treedt een nieuwe woordvoerder aan.

De huidige M&C-directeur, Denis Ancion, wordt directeur Public Affairs Internationalisering. Deze functie bestond nog niet eerder. Hij heeft als opdracht, aldus het college van bestuur, om “vanuit strategisch, communicatief en public affairs perspectief ons unieke internationaliseringsprofiel, in samenspraak met diverse UM-vertegenwoordigers, (eu)regionaal, nationaal en internationaal verder te positioneren en profileren”.

 

 

Fons Elbersen wordt (opnieuw) directeur Marketing & Communicatie
Fons Elbersen
Auteur: Riki Janssen

Website fons;elbersen communicatie & advies

Tags: m&c,fons elbersen,denis ancion

Reacties

Henk van Berkel

En weer wordt er een dure adviseur toegevoegd aan het bestand van adviseurs. Nu weer Ancion. Er is voor hem een functie gecreëerd waarvan niemand begrijpt wat die inhoudt met gelden die wederom ten koste gaan van de primaire taak van de universiteit: onderwijs en onderzoek.

Voeg reactie toe

privacy link