HR-directeur vertrekt voortijdig

03-12-2020

MAASTRICHT. Antoon Vugts vertrekt als directeur Human Resources van de Universiteit Maastricht. Het ‘verbetertraject’ waaraan hij 3,5 jaar geleden is begonnen kent te weinig voortgang, zo meldt het college van bestuur in een interne mededeling aan de universitaire gemeenschap. Vugts zou na “zeer enerverende“ jaren en een recente “langdurige uitval vanwege corona” de kracht missen om de nodige vervolgstappen bij HR te zetten.

De HR-directeur is de derde hoge universitaire ambtenaar die voortijdig en op zijn minst niet geheel vrijwillig vertrekt. In mei verliet de woordvoerder van het college van bestuur, Gert van Doorn, de UM, een maand later was het de beurt aan de directeur van het Studentenservicecentrum, Pascal Breuls.

Vugts vertrek valt kort nadat een onderzoek naar de cultuur binnen de HR-afdeling is afgerond. Aanleiding daartoe was een gevoel van onveiligheid onder de medewerkers en nogal wat kritiek op de leiding. Het cultuuronderzoek, in opdracht van het HR-managementteam en het college van bestuur en uitgevoerd door een externe adviseur, begon afgelopen oktober, in november was het rapport klaar.  

Toen Vugts in juni 2017 begon als directeur HR had hij grootse plannen. Hij trof daar een afdeling aan die “tien jaar was verwaarloosd”, vertelde hij in Observant, de zestig medewerkers zouden daardoor niet werken volgens de “moderne maatstaven” en te vaak een “handlanger van het management” zijn. Hij zette samen met UMIO (post graduate onderwijs) een tweejarige leergang op voor de HR-adviseurs en zei erbij: “Dat wordt geen vrijblijvend traject, het moet straks in de praktijk terug te zien zijn. En het is mogelijk dat ze het niet allemaal tot een goed einde brengen.” Ook wilde hij de digitalisering van het HRM-werk aanpakken, leiderschapsprogramma’s opzetten en onder meer de functionerings- en beoordelingsgesprekken over een andere boeg gooien. HR-adviseurs zouden ook ‘beleidsmatiger’ moeten gaan denken.

Al die plannen en de uitvoering daarvan hebben blijkbaar niet bijgedragen aan de sfeer en het gevoel van veiligheid binnen de dienst. Evenmin is de kritiek op HR verstomd. In het (onlangs in de universiteitsraad besproken) jaarverslag van de ombudsman, maar ook in het net verschenen rapport van prof. Aagje Swinnen die onderzoek deed naar de ervaringen van (bijna) gepensioneerde wetenschappers, worden harde noten gekraakt over de rol van HR.  Zo zouden adviseurs nog steeds meer aan de kant van de werkgever staan dan die van de werknemer.

Adjunct-directeur Nieke Guillory neemt voorlopig en per direct de taken van Vugts over. De nu oud-directeur wordt overigens niet met naam en toenaam in het bericht van het college genoemd.

 

HR-directeur vertrekt voortijdig
Antoon Vugts in 2018
Auteur: Riki Janssen

Loraine Bodewes

Categoriëen: Nieuws,
Tags: hrm,leiderschap,HR,antoon vugts

Reacties

Marcel Schrijnemaekers

Misschien nog goed om toe te voegen is dat volgens mij alle directeuren HR voortijdig zijn vertrokken sinds ik voor de UM ben gaan werken (1998). Ik zou desgevraagd uit een brede ervaring kunnen bevestigen dat de HR adviseur in tijden van conflict nooit aan de kant van de werknemer staat. Fantastische kop overigens boven de interne mededeling.

Voeg reactie toe

privacy link