“Liefs, Lieke”

Studentenverenigingen steken ouderen een hart onder de riem met pepernotenactie

04-12-2020

MAASTRICHT. “In deze aparte tijden hoop ik dat u toch fijne feestdagen heeft en uw 2021 gevuld is met veel vrienden en familie. Liefs, Lieke.”

Een bus volgeladen met zo’n vijfhonderd zakjes pepernoten, met elk een persoonlijke boodschap. Achter het stuur zitten drie studenten: Quinty de Jong van Koko, Guus Vorst van Circumflex en Luuk Voogelaar van Tragos. Met zijn drieën rijden ze vandaag (4 december) langs negen Maastrichtse verzorgingshuizen om de bewoners een presentje te geven. “We willen de ouderen een hart onder de riem steken tijdens de feestdagen.”

De vierde locatie van hun rondje is verzorgingshuis ‘De zeven bronnen’ in Amby. Het trio parkeert de bus en begint de ‘vracht’ uit te laden. Vanwege corona mogen de zakjes pepernoten niet persoonlijk worden afgegeven. Ze laten het vrachtje achter in de hal, waar het personeel ze dankbaar op een grote kar zet. Om er toch een persoonlijke draai aan te geven zit er bij elk zakje pepernoten een handgeschreven, individuele boodschap van een van de leden. Deze studenten zijn ook de mensen die de zakjes betaalden. Vorst: “Met een tikkie.” 2,80 per donatie.

“Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk”, zegt Vorst. Maar waarom de oudjes? “We willen de ouderen in het zonnetje zetten omdat het voor hen vanwege corona een extra zwaar jaar is geweest.” De Jong: “Er is bijvoorbeeld veel minder bezoek geweest.”

“Liefs, Lieke”
1
2
3
Auteur: Yuri Meesen

Observant

Categoriëen: nieuws_boven
Tags: studentenvereniging,actie,feestdagen

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.