UM gaat helemaal online; gebouwen gesloten

16-12-2020

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht gaat net als de rest van de onderwijsinstellingen in Nederland ‘dicht’ vanwege oplopende besmettingscijfers. Het onderwijs is vanaf nu volledig online, in ieder geval tot het einde van het derde blok (eind januari). 

Het college van bestuur had eerder besloten om op maandag 21 december de deuren te sluiten om zoveel mogelijk medewerkers rust te geven, maar vanwege de lockdown die premier Mark Rutte afgelopen maandag aankondigde, moet de UM noodgedwongen deze week al op slot.

Of studenten het vierde blok ook vanuit thuis moeten volgen, of dat er toch een mogelijkheid is om naar de faculteit te komen voor een hybride sessie, wordt rond 12 januari besloten. Dat is ook het moment dat premier Rutte de strenge maatregelen opnieuw tegen het licht houdt.
Wat de tentamens betreft verandert niets. Er wordt fysiek en online getoetst.

Dan de gebouwen: die gaan op slot, in ieder geval tot en met 3 januari. Alleen de recepties blijven tot en met vrijdag 19 december open zodat studenten en medewerkers benodigde spullen kunnen ophalen. Wel zijn er een paar uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor praktijkonderwijs en voor medewerkers die “dagen voor kerst wensen te werken en daarvoor in overleg met hun leidinggevende toegang tot het gebouw hebben”, staat er in de laatste communicatiemail.

Voor ‘kwetsbare’ studenten die in de universiteitsbibliotheek willen studeren, blijft de locatie in de binnenstad overdag geopend, maar wel voor een beperkt aantal: maximaal honderd. Onder ‘kwetsbaar’ verstaat het college van bestuur studenten met een functiebeperking, met mentale of lichamelijke problemen, studenten die zich eenzaam voelen, met mantelzorgtaken, studerende ouders en studenten die geen goede thuiswerkvoorzieningen hebben.

Promovendi die hun proefschrift zouden verdedigen in de periode van 7 tot en met 19 januari, mogen hun promotie uitstellen of online houden.
Ook UM Sport is gesloten. Buiten sporten is mogelijk met maximaal twee personen.

Een studieplek reserveren in de UB kan via de reserveringsapp van de UB
De UB is wel gesloten van 25 december tot en met 1 januari.

Auteur: Wendy Degens
Categoriëen: Nieuws,
Tags: corona,lockdown,online onderwijs

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.