Geen nieuwe vicerector onderwijs

11-01-2021

MAASTRICHT. De post van vicerector onderwijs wordt niet opnieuw ingevuld. Dat laat rector Rianne Letschert desgevraagd weten. Op 1 januari 2021 is vicerector Harm Hospers met pensioen gegaan.

In februari 2015 werd Hospers, naast zijn functie als directeur van het Edlab, vicerector onderwijs. Dat was een geheel nieuwe functie, in het leven geroepen door de toenmalige rector Luc Soete die meende de onderwijsportefeuille niet in z’n eentje te kunnen bestieren.

Huidig rector Rianne Letschert erfde die situatie. De rol van Harm Hospers als vicerector is “cruciaal” geweest, zegt ze, onder andere bij de voorbereiding van de Instellingstoets Kwaliteitszorg (hoe staat het met de kwaliteit van het onderwijs aan de UM) en de verlenging van het internationaliseringskeurmerk Cequint. Beide onderzoeken werden eind 2018 uitgevoerd in opdracht van de NVAO, die de onderwijskwaliteit in Nederland en België bewaakt. De UM kreeg veel lof, zowel voor de onderwijskwaliteit, als de internationalisering.

Hospers was eerder onder meer dean van het University College Maastricht en decaan van de faculteit Humanities and Sciences. Hij droeg het onderwijs een warm hart toe, vertelt het persbericht waarin zijn afscheid vorige week werd gemeld. Wars van publiciteit trok hij vooral achter de schermen bij tal van onderwijsprojecten aan de touwtjes, aldus het bericht.

Letschert behandelt alle onderwijsdossiers vanaf nu weer zelf. Er komt geen nieuwe vicerector, daar is vooralsnog geen reden voor, zegt ze desgevraagd.

 

 

Auteur: Riki Janssen
Categoriëen: Nieuws,
Tags: edlab,rector,letschert,vicerector,hospers

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.