Verlenging lockdown: onderwijsperiode 4 online, diesviering aangepast

13-01-2021

MAASTRICHT. Nu de lockdown in Nederland nog tot zeker 9 februari duurt, heeft de universiteit besloten dat het onderwijs in periode 4 ook online zal plaatsvinden. Het programma voor de Dies Natalis – de 45e verjaardag van de Universiteit Maastricht – is danig uitgekleed.

Gisteravond kondigde premier Rutte aan dat de lockdown nog zeker tot 9 februari zal duren. En dat heeft ook gevolgen voor de UM. Zo zal het onderwijs in periode 4 - van februari tot begin april - online zijn, ook als de lockdown gedurende deze periode wordt versoepeld. De practica en examens zijn wel on campus. Promotieplechtigheden en andere bijeenkomsten op de UM blijven tot 12 februari online.

De verlengde lockdown gooit ook roet in het eten voor de diesviering op 29 januari. Het thema was Erkennen en Waarderen, er stond onder andere een talkshow met studenten en medewerkers gepland onder leiding van rector Rianne Letschert. Verder de uitreiking van de studentenprijzen en de uitreiking van een eredoctoraat aan prof. Jaap van Dissel, directeur van het RIVM. Het hele programma wordt verplaatst naar de opening van het academisch jaar op 30 augustus 2021. Op de dag van de dies zal de rector online een toespraak houden voor de universitaire gemeenschap.

Verlenging lockdown: onderwijsperiode 4 online, diesviering aangepast
diesviering St. Jan 2020