Studenten maken duurzaamheidsgids voor Maastricht

15-01-2021

MAASTRICHT. Studenten van Maastricht for Climate hebben een website opgezet die lezers door een duurzamer leven gidst. Van algemene informatie- wat kunnen mensen doen tegen klimaatverandering - tot specifieke tips: waar kun je in Maastricht duurzame kleding kopen. De website gaat maandag 18 januari online en is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

Er zijn vier secties op sustainableguidemaastricht.nl: eten, hygiëne (cosmetica en schoonmaakmiddelen), kleding en afval. “Dat waren voor ons logische onderwerpen om mee te beginnen”, zegt Rosanna Pohl, een van de studenten die aan de gids meeschreef. “Hier heb je iedere dag mee te maken. We willen later meer secties toevoegen, bijvoorbeeld over reizen.”

Op iedere pagina krijgt de gebruiker specifieke informatie op een makkelijke manier. In een tabel staat bijvoorbeeld wat het probleem is met bepaalde stoffen die in veel cosmeticaproducten voorkomen. In een oogopslag weet de consument waar hij op moet letten. Op de pagina over eten kun je lezen welke groenten en fruit bij welk seizoen horen.

“We hebben veel onderzoek gedaan”, vertelt Laura Belse, die ook bij het project betrokken is. “We hebben academische bronnen gebruikt, maar ook betrouwbare websites en onze eigen ervaringen – vooral als het gaat om dagelijkse gewoontes en de winkels in Maastricht.”

Het is de bedoeling dat de website up to date blijft. De lijst met duurzame winkels en groene initiatieven zal bijvoorbeeld regelmatig bijgewerkt worden. “We willen dat dit ook doorgaat als wij straks afgestudeerd zijn. Daarom werken we samen met verschillende organisaties, die ook bij het Klimaat Actie Netwerk zijn aangesloten. Zij krijgen toegang tot de website zodat we het samen bij kunnen houden”, zegt Belse.

Studenten maken duurzaamheidsgids voor Maastricht
Sustainable Guide Maastricht
Auteur: Cleo Freriks
Categoriëen: nieuws_boven
Tags: duurzaamheid,maastrichtforclimate

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.