Ook UM Sports gaat 100 kilometer-uitdaging aan

02-02-2021

MAASTRICHT. In de maand februari 100 kilometer wandelen of hardlopen. Dat is de uitdaging die UM Sports aan de universitaire gemeenschap stelt. Via de app Strava kunnen deelnemers hun kilometers registreren.

“Ik kreeg het idee toen ik een artikel las in De Limburger”, vertelt Natasja Bekker, handbaldocent en initiatiefnemer van het project. “Een gymleraar uit Gulpen wilde zijn leerlingen ook tijdens de lockdown in beweging houden. Hij daagde ze uit om binnen een maand 100 kilometer te lopen. Het leek me meteen leuk, dus heb ik het eerst bij mijn eigen handbalclub geïntroduceerd.”

Daar was het een groot succes. “Niet alleen de teams, maar ook ouders en coaches liepen mee. Toen dacht ik: misschien kunnen we het ook bij UM Sports doen.” Ook hier gaat het snel. “We zijn nu één dag bezig en we hebben al 150 deelnemers die gisteren in totaal 470 kilometer hebben gelopen.”

Wie mee wil doen, moet de gratis app Strava downloaden en daar de UM Sports challenge selecteren. Verder is het simpel: aan het begin van een wandeling druk je op start, de app registreert dan je kilometers, ben je klaar dan druk je op stop. “Het is wel belangrijk dat je ieder rondje als een hardloopsessie registreert, ook als je gaat wandelen”, zegt Bekker. “Anders houdt ‘ie de kilometers niet bij. Honderd kilometer lijkt veel, maar verspreid over 28 dagen is het 3,6 km per dag. De challenge stimuleert je. Nu regent het bijvoorbeeld, dan zou ik normaal met de auto naar de winkel gaan, maar nu pak ik de paraplu en ga lopen.”

Om de competitiedrang aan te wakkeren, reikt Bekker iedere week virtuele truien uit. “Gebaseerd op de Tour de France. De gele trui gaat naar degene met de meeste kilometers, de groene trui is voor de snelste tijd en de bolletjestrui voor de persoon die de meeste hoogtemeters heeft gemaakt.”

Aanmelden kan nog de hele maand via de Strava-app of www.strava.com/clubs/UMSPORTS100km

Ook UM Sports gaat 100 kilometer-uitdaging aan
pexels-clem-onojeghuo-211047