€ 40 per maand thuiswerkvergoeding

Update: ook wie minder dan een dag werkt krijgt maandelijks internetvergoeding

10-02-2021

MAASTRICHT. Alle medewerkers van de Universiteit Maastricht krijgen tot en met juni 2021 een thuiswerkvergoeding van €40 netto per maand. Dit is €30 voor internetkosten en €10 voor de zogeheten ‘vrije ruimte werkkostenregeling’. De tegemoetkoming van de UM valt hoger uit dan de €25 die de Nederlandse universiteiten onderling met elkaar hebben afgesproken.

Het maandelijkse bedrag van €40 is voor iedereen hetzelfde, of degene nu fulltime of parttime werkt, zo staat er in een nota van het college van bestuur aan de universiteitsraad. De grens is een minimumaanstelling van 0,2 fte (een dag per week). Wie minder werkt, krijgt wel de internetkosten à €30 vergoed, maar geen tientje extra per maand. Ook deelt het college van bestuur mee dat de kosten voor de thuiswerkvergoeding voor rekening van de eigen eenheid komen.

OV-abonnementen voor medewerkers werden afgelopen voorjaar al stopgezet en sinds 1 november is er geen vaste reiskostenvergoeding meer. De UM keerde wel eenmalig bedragen uit van €50 (in juni 2020) en maximaal €254 (in december 2020) om thuiswerkkosten te compenseren.

Op dit moment zijn de vakbonden, zoals FNV, Aob, CNV en FBZ, opnieuw aan het onderhandelen over de cao van universiteiten. Thuiswerkvergoeding is daarin een belangrijk thema, net als aandacht voor werkdruk.

Wat vergoeden andere universiteiten in 2021 (voor zover bekend)?

-Vrije Universiteit Amsterdam: €25
-Technische Universiteit Eindhoven: €30
-Technische Universiteit Delft: €50
-Rijksuniversiteit Groningen: €25
-Universiteit Tilburg: €45

Auteur: Wendy Degens
Categoriëen: Nieuws
Tags: cao,corona,universiteiten,thuiswerkvergoeding

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.