Vanaf vandaag: zestig extra studieplaatsen op Tapijn

22-02-2021

MAASTRICHT. Vanaf vandaag, maandag 22 februari, kunnen kwetsbare studenten ook studeren in Loods V op Tapijn. Er is plek voor maximaal zestig studenten. Mogelijk komen er binnenkort ook op andere locaties van de universiteitsbibliotheek studieplekken beschikbaar.

Sinds de strenge lockdown van 14 december was alleen de universiteitsbibliotheek in de binnenstad beperkt open voor kwetsbare studenten. Denk hierbij aan mensen die last hebben van concentratieproblemen, eenzaamheid, fysieke of mentale problemen. Aan de Grote Looiersstraat zijn 150 plaatsen per dag beschikbaar, verdeeld over twee tijdsloten. Daar komen nu dus zestig plekken op Tapijn bij.

De overige locaties van de UB houden voorlopig de deuren gesloten, laat de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos, weten. Wel bekijkt hij alvast met de gebouwenbeheerders wat er mogelijk is, mocht de overheid met versoepelingen komen. “Daarnaast is het denkbaar dat het aantal studenten in een benarde situatie ook toeneemt als de lockdown langer aanhoudt.” Ook in dat geval wil Bos een “passende oplossing” bieden.

Vanaf vandaag: zestig extra studieplaatsen op Tapijn
loodstapijn
Auteur: Yuri Meesen

Observant

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: ub,universiteitsbibliotheek,corona

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.