Alle Saurusboten op 3 maart weer het water op

24-02-2021

MAASTRICHT. Op 3 maart kunnen alle boten van studentenroeivereniging Saurus weer het water op. Eindelijk, verzucht voorzitter Karel van Melle, “het lijkt een eeuwigheid geleden dat we onbelemmerd konden roeien”.

Afgelopen dinsdag kondigde premier Rutte aan dat jongeren tot 27 jaar vanaf 3 maart weer buiten mogen sporten. Trainen wel te verstaan en onderlinge wedstrijdjes. In competitieverband mag er niet gesport worden.

De 1,5 meter maatregel gooit al heel lang roet in het eten van de Maastrichtse roeiers. Sinds half oktober ging de kroeg dicht en mochten alleen skiffs (eenpersoonsboten) het water op. Afgelopen januari kwamen daar de tweepersoons boten bij. Van Melle: “De afstand tussen twee roeiers is 1.40 meter. Wij hebben - op aanraden van de roeibond - toestemming gevraagd aan de veiligheidsregio: mogen we met zijn tweetjes in de boot? Het antwoord was ja.”

Nu kan dus vanaf 3 maart weer iedereen het water op, dus ook de dames en heren acht met stuurman of stuurvrouw. “We vragen wel om met vaste sportpartners te trainen, zodat niet iedereen met iedereen roeit. Dat doen we op eigen initiatief. We hebben tot nu toe geen enkele besmetting gehad door het roeien of in onze kroeg. Er zijn uiteraard leden besmet geraakt, maar dat was in de huiselijke kring.”

Hoe zit het met de leeftijdsgrens? Heeft Saurus leden die 27 jaar of ouder zijn? Van Melle: “Al onze actieve roeiers zijn jonger dan 27.”

Alle Saurusboten op 3 maart weer het water op
saurusboot