Weinig studenten in isolatie- en quarantainevleugel Guesthouse

26-02-2021

MAASTRICHT. Van de speciale isolatie- en quarantainekamers in het Guesthouse aan de Brouwersweg is tot nu toe bijna geen gebruik gemaakt. Er verbleven in totaal slechts twee positief geteste studenten. Zo’n vijftien studenten zijn er tien dagen vrijwillig in quarantaine gegaan, vertelt Roel van der Nat, teamleider van het Guesthouse. 

Aan het begin van het academisch jaar richtte de Universiteit Maastricht een aparte vleugel in voor internationale studenten die positief getest zijn of op advies van de Nederlandse overheid tien dagen in quarantaine ‘moeten’. In totaal gaat het om 45 quarantaine- en isolatiekamers: drie gangen die vanwege de leegstand toch niet zijn bewoond. Een geluk bij een ongeluk.

Op Annadal wonen veelal exchange studenten, maar door de coronacrisis is het overgrote deel niet naar Maastricht afgereisd. Zo kwam er bijvoorbeeld een streep door de programma’s van het Center for European Studies; dat is elk semester goed voor honderden Amerikaanse studenten.

Andere locaties van het Guesthouse (bijna 900 kamers in heel Maastricht), waar vooral bachelor- en masterstudenten wonen, zijn beter bezet, vertelt Van der Nat. “In totaal is onze bezettingsgraad nu 62 procent.” Dat is historisch laag. Het Guesthouse zit doorgaans helemaal vol. “We zien het aan de incheck die we net achter de rug hebben, van studenten die in januari, februari hier zijn gearriveerd. Vorig jaar hadden we 487 aankomsten. Dit jaar zouden er 86 komen, maar daarvan heeft zich tot nu toe maar een aantal gemeld.”

Hoe het komend academisch jaar zal verlopen voor het Guesthouse, is de vraag. “We zien voor september 2021 de reserveringen wel binnenkomen, maar het loopt nog niet storm.”

Weinig studenten in isolatie- en quarantainevleugel Guesthouse
annadal
Auteur: Wendy Degens

Annadal/ Observant

Categoriëen: Nieuws,
Tags: guesthouse,annadal,corona,quarantaine

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.