Coronaproof studeren in SBE-lokalen

07-04-2021

MAASTRICHT. Een paar grote tafels, vier stoelen, schoonmaakdoekjes en een afvalemmer per kamer. Sinds een week zijn er ook studeerplekken beschikbaar bij de School of Business and Economics. Die is daarmee de eerste faculteit waar dit kan.

Er zijn dertien lokalen aan de Tongerseweg 53 vrijgemaakt, vertelt Paul Hick, clustermanager IT en Facilities bij SBE. “Volgens de coronaregels mogen er zes studenten tegelijk studeren in een lokaal, maar we hebben voor de veiligheid gekozen om er maximaal vier toe te laten.”

In totaal kunnen er dus 52 studenten tegelijk terecht. Via de website van de universiteitsbibliotheek kunnen ze een plek reserveren. “Studenten van alle faculteiten”, benadrukt Hick. Studenten leggen een tijdslot van drie uur vast. Bij aankomst scannen ze de QR-code op hun gereserveerde tafel. Doen ze dat niet, dan vervalt hun reservering na een half uur, legt hij uit.

Tot nu toe wordt er “redelijk” gebruik van gemaakt, zegt hij. “Vorige week dinsdag hebben we alle voorbereidingen getroffen, woensdagochtend werd het bekend gemaakt en een uur daarna waren er al studenten.” Hick schat dat er per dag zo’n dertig mensen de kamers bezoeken.

Deze dinsdag zijn dat onder meer Shulah Mensah en Elif Karakurt, beiden masterstudent International Business. Ze zijn blij met de studieplekken omdat het er nog rustig is, ze de ruimte voor zichzelf hebben en daarom kunnen overleggen. Karakurt is studentadviseur van het faculteitsbestuur en Mensah is tutor. “Het is handig voor ons werk hier op de faculteit.”

Coronaproof studeren in SBE-lokalen
IMG_0672
IMG_0676
Auteur: Yuri Meesen

Observant

Categoriëen: nieuws_boven
Tags: SBE,studieplekken

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.