Even tot rust komen in het Mindfulnest

Even tot rust komen in het Mindfulnest

06-05-2021

Helemaal op zijn na een lange dag in de bieb – herken je dat gevoel? De Amsterdamse student Pim van den Bos wel en hij bedacht er een oplossing voor. Het Mindfulnest: een (bijna) geluidsdichte cabine waarin mensen zich kunnen terugtrekken voor een moment van stilte of een meditatie. De Wellbeing Movement van de Universiteit Maastricht zag er wel wat in en nu staat de cabine een maand lang in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Het Nest staat in de kopieerruimte, in de hal bij de ingang. “Daar kunnen mensen ook naar binnenlopen als ze geen studieplek in de bieb hebben gereserveerd”, vertelt studentpsycholoog Liesbeth Mouha. “Je kunt er langslopen om te kijken of hij vrij is, of een tijdslot reserveren.”

Het is de bedoeling dat studenten en stafleden het Mindfulnest 5 tot 20 minuten gebruiken. Op een tablet in de cabine staan achtergrondgeluiden en meditaties die men kan afspelen. “Of je neemt je eigen telefoon en headset mee. Je kunt natuurlijk ook in stilte zitten.”

Dit is een pilot, na de maand wordt gekeken hoeveel mensen er gebruik van hebben gemaakt en wat ze ervan vonden. “Is die positief dan zou dit permanent kunnen worden.”

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Joey Roberts

Tags: stress,wellbeing,mindefulness,mindfulnest,relaxing,break

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.