Circumflex ziet af van zomers jubileumfeest in Frontenpark

Circumflex ziet af van zomers jubileumfeest in Frontenpark

Tiende lustrum Circumflex kleiner feestje dan gehoopt

20-06-2021

MAASTRICHT. Studentenvereniging Circumflex bestaat dit jaar vijftig jaar, maar het lustrum zal minder uitbundig worden gevierd dan normaal. Deze jubileumfeesten duren doorgaans een week lang, met verschillende activiteiten en veel gasten uit andere studentensteden. Maar nu zijn meerdaagse evenementen vanwege corona niet toegestaan.

Circumflex wilde de vijftigste verjaardag groots vieren in de gashouder in het Frontenpark, van 25 tot en met 31 juli. Eind mei ging de vergunningsaanvraag voor de feestweek de deur uit, maar in juni trok de studentenvereniging die weer in. De reden: “Volgens onze informatie omdat voorlopig alleen eendaagse evenementen worden toegestaan”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Een inwoner van Maastricht diende een bezwaarschrift in tegen het lustrumfeest. Maar omdat CF de vergunningsaanvraag heeft ingetrokken hoeft de gemeente die dus niet in behandeling nemen. Van wie het bezwaar kwam, kan de gemeente niet zeggen. Dat valt onder de privacywet.

Of de vereniging er nu een eendaags feest van maakt of het jubileum uitstelt is niet duidelijk. De vereniging was niet bereikbaar voor commentaar.