Eerst haar draai vinden, dan weer sporten

Eerst haar draai vinden, dan weer sporten

Portret Inkom 2021

17-08-2021 · Interview

Boogschieten en fitness. Dat zijn twee grote drijfveren die de Bulgaarse Nikol Ivanova (19) naar Biomedische Wetenschappen leidden. “Ik doe aan boogschieten en mijn trainer is chirurg. Hij legt vaak uit hoe de spieren werken. Dat vind ik superinteressant.” Daarnaast gaat ze zo’n vijf keer per week naar de sportschool en is ze veel met voeding bezig. “Ik wil graag weten welke effecten voedingstoffen hebben op het lichaam.”

Ook in Maastricht wil Ivanova het sporten vol blijven houden, al zal dat in het begin iets lager op de prioriteitenlijst staan. Eerst wil ze haar draai vinden in Maastricht en vooral veel nieuwe mensen en culturen leren kennen. Het internationale karakter van de UM is een van de hoofdredenen voor haar keuze voor Maastricht. “Op de middelbare school ben ik op Erasmus+ geweest in Polen. Zo leuk om te leren hoe het er in andere landen en culturen aan toe gaat.”

Opvallend is dat Ivanova erg goed Engels spreekt. Ze leerde het op de middelbare school en daarnaast zat ze bij BEST (Bulgarian English Speech and Debate Tournaments), een debatclub waar ook spreken in het openbaar werd geoefend. “We hadden vaak wedstrijden tegen andere scholen. Daardoor kan ik inmiddels snel in het Engels denken.”

Een ander deel van de voorbereiding: fietsen. Dat zal geen probleem zijn, zegt ze. “Ik fiets graag. Ik vind het prettig dat er in Nederland veel gefietst wordt.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Archief Nikol Ivanova

Categoriëen: Mensen
Tags: Inkom2021,Inkom,inkomportret

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.