“Eindhoven vond ik te technisch”

“Eindhoven vond ik te technisch”

Portret Inkom 2021

17-08-2021 · Interview

Sander Korff uit Helmond gaat psychologie studeren. Een grote verandering ten opzichte van vorig jaar, toen hij aan de Technische Universiteit Eindhoven de bachelor Medische Wetenschappen en Technologie deed. “Heel cliché”, zegt hij. “Maar die vond ik te technisch.”

Vorig jaar wilde hij nog thuis blijven wonen. Nu heeft hij een kamer in Heer. Hij koos vooral voor Maastricht  vanwege het probleemgestuurd onderwijs. “In Eindhoven hadden we een vak waarin we met een groepje een casus moesten oplossen. Dat vond ik het leukste blok.”

Het Inkom-groepje van Korff trekt een beetje zijn eigen plan, zegt hij dinsdag op
The Festival, waar studentenverenigingen zich presenteren. Hij is er nu ook in zijn eentje op uit. “Het is fijn dat je je niet verplicht voelt om ergens naartoe te gaan, maar het is moeilijker om mensen te leren kennen.”

Maandagavond ging Korff naar een café met een vriend die al in Maastricht studeert. “Hij zit bij een dispuut, maar ik weet nog niet of ik bij een studentenvereniging ga. Eerst focussen op de studie. En in de weekenden ga ik voorlopig nog naar huis. Ik zit daar  in een voetbalteam en mijn vrienden wonen in Helmond.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Observant

Categoriëen: Mensen
Tags: Inkom2020,Inkom

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.