Thuiswedstrijd in Maastricht

Thuiswedstrijd in Maastricht

Portretje Inkom 2021

18-08-2021 · Interview

Arts en advocaat willen ze worden. Evelien Jansen start dit jaar met geneeskunde en Fleur Bemer met rechten. Voor beiden is de Inkom en studie aan de Universiteit Maastricht een thuiswedstrijd: ook hun middelbare school staat in Maastricht.

Al had het niet veel gescheeld of Jansen had niet in Maastricht gestudeerd. “Ik heb het hele proces voor de toelating tot geneeskunde doorgelopen”, zegt ze. “Eerste selectie, tweede selectie en uiteindelijk kwam ik op de wachtlijst.” Gelukkig zijn er genoeg mensen afgehaakt, ze mag beginnen, zegt ze met een stralend gezicht. “Van kleins af aan wil ik al dokter worden.”

Bemers interesse in de wet is er ook al een tijdje. Waarschijnlijk wil ze strafrechtadvocaat worden, zegt ze. “Waarschijnlijk, omdat ik niet zeker weet of ik mensen zou kunnen verdedigen die iets ergs hebben gedaan.” De komende jaren moeten dat uitwijzen, zegt ze.

Het duo heeft een “heel leuk” Inkom-groepje. “We hebben een groepschat en we spreken veel samen af.” Ze gaan onder meer nog naar een feest bij Koko en de BBQ op woensdag. Ook vanavond eten ze samen, vertellen ze nadat ze dinsdag zijn weggeregend op The Festival. Eerst even thuis opfrissen.

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Observant

Categoriëen: Mensen
Tags: Inkom2021,Inkom

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.