Een beetje een wereldburger

Een beetje een wereldburger

Portret Inkom 2021

19-08-2021 · Interview

Geboren in Zuid-Amerika, opgegroeid in Frankrijk, maar ook veel tijd doorgebracht in het Verenigd Koninkrijk, waar de meeste familie woont. Een beetje een wereldburger, lacht Dylen Jabard. Hij begint volgende week met de bachelor European Law School.

Al op de middelbare school wist Jabard dat hij wilde studeren in het buitenland. “Ik kan nog mijn hele leven in Frankrijk wonen en werken. Ik wilde graag een internationale ervaring.” Zijn keuze viel op Maastricht omdat hij er van vrienden goede verhalen over hoorde, maar ook omdat de opleidingen in het Engels zijn en het hier goedkoper is dan in Engeland.

Een kamer vinden was een flinke opgave, zegt Jabard. In april begon hij met zoeken. Hij vond uiteindelijk een “goedkope kamer met leuke huisgenoten” via Maastricht Housing.

Sinds vorige week is hij in zijn nieuwe woonplaats en maakte al een aantal vrienden. “Dat gaat verrassend gemakkelijk, maar dat komt natuurlijk omdat iedereen nieuw is”, vertelt hij woensdagmiddag op het Sports Event van de Inkom. Waarschijnlijk sluit hij zich aan bij de atletiekvereniging. Studentenverenigingen trekken hem minder. “Ze lijken niet erg internationaal. Ik zal me er nog eens in verdiepen, maar ik denk niet dat dat iets voor mij is.”

Auteur: Yuri Meesen

Foto: Observant

Categoriëen: Mensen

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.