CARIM kiest bestuursleden door loting

CARIM kiest bestuursleden door loting

Toevoeging van twee extra leden moet voor meer diversiteit zorgen

25-11-2021

MAASTRICHT. Onderzoeksschool CARIM heeft woensdagavond op een bijzondere manier twee leden van het dagelijks bestuur gekozen: door loting. Tijdens het jaarlijkse symposium werden de namen getrokken uit twee zakken, een voor mannen en een voor vrouwen.

De nieuwe leden worden aan het huidige zevenkoppige bestuur toegevoegd. Alle 79 wetenschappelijk personeelsleden en 34 ondersteunend personeelsleden met een vast contract dongen mee – zij zijn in principe allen gekwalificeerd voor de functie. Uit iedere zak kwamen drie namen. Deze mensen krijgen nu op volgorde van trekking de positie aangeboden. Als ze alle zes weigeren volgt een nieuwe loting.

Directeur Tilman Hackeng kwam op het idee tijdens een vakantie in Florence. Daar werd tijdens de renaissance elke twee maanden het stadsbestuur samengesteld door middel van een loting onder alle gildeleden die ouder dan 30 jaar waren en van onbesproken gedrag. Bij CARIM gaat het om een positie voor een jaar.

Hackeng hoopt dat door het toevoegen van twee wisselende leden, het bestuur een betere afspiegeling wordt van de organisatie, met meer diversiteit en inclusiviteit.