Habemus Rectricem Habibović

Habemus Rectricem Habibović

Mijn enige probleem met onze nieuwe rector is de laatste letter van haar achternaam

30-11-2021 · Medewerkerscolumn

Er zongen al weken allerlei namen rond. Wie zou het worden? Met wie zouden we de komende jaren nauw gaan samenwerken?

Toen kwam het verlossende bericht: Pamela Habibović zal per 1 februari de ambtsketting van Rianne overnemen. Maar wie is Pamela?

Dankzij collega’s werd ik gewezen op een prachtig interview met Pamela in 2018 uit Observant. Grote geruststelling volgde. Een vrouw die, ondanks de beproevingen waar zij al op jonge leeftijd mee te maken kreeg, een briljante studieloopbaan en carrière doorliep. Zij koos voor bèta en kwam via het hbo in de wetenschap terecht, werd hoogleraar, haalde grote subsidies binnen, publiceerde circa honderd artikelen, én bleef zichzelf (met een uitgesproken hekel aan arrogantie). Zo’n vrouw omarm ik ongezien.

Vergeet niet, dat ik, als 65-jarige, nog de tijd gekend heb dat in vergaderingen alle mannen automatisch naar de, vaak enige, aanwezige vrouw keken als er koffie ingeschonken moest worden. Daarom word ik zo gelukkig van vrouwen die puur op inhoud en gedrevenheid in de gelederen omhoog stoten; daar is geen kruid tegen gewassen!

Als je dan leest in het introductie-interview van onze nieuwe rector in Observant van 18 november, wat de drijfveren van Pamela zijn, weet je het zeker. Zij is het levende voorbeeld van een Life-Long-Learner (het concept van de toekomst) en van Erkennen & Waarderen: zij pleit voor minder individueel versus meer teamsucces. Leiderschap gaat om communicatie, zegt ze verder. Hoor ik iemand zeggen dat dit open deuren zijn? Doe dan vooral een onderzoekje in je eigen omgeving en scheid het kaf van het koren. Er zijn bedroevend weinig broden te bakken van het overgebleven koren, zul je merken!

Ik zie de toekomst met Pamela dus vol vertrouwen tegemoet. Mijn enige probleem met onze nieuwe rector is de laatste letter van haar achternaam: mijn toetsenbord wil niet aan een ‘c’ met accent aigu, dus die ‘ć’ moet ik er steeds inplakken. Tips zijn welkom.

Ellen Krijnen, beleidsmedewerker Academic Affairs, MUO

Auteur: Redactie

Foto: Ellen Krijnen

Categoriëen: Columns en opinie
Tags: ellen,pamela habibović,rector

Reacties

Wendy Hardy

dag Ellen! Google is nog steeds my friend, en zegt "Houdt de Alt toets ingedrukt en toets op het numeriek toetsenbord de volgende code 0-2-6-3". Het werkt ook nog ;-) Hartelijke groet, Wendy PS leuke column!

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.