Nieuwe helpdesk voor studentenorganisaties

Nieuwe helpdesk voor studentenorganisaties

Informatie over het opzetten van een vereniging op één plek

12-01-2022

MAASTRICHT. Hoe schrijf ik me in bij de Kamer van Koophandel? Waar kunnen we met ons bestuur vergaderen? Voor deze en meer vragen kunnen studenten die een vereniging, stichting of club willen oprichten of al hebben opgericht voortaan terecht bij de Student Initiative Helpdesk (SIH). Donderdag wordt de helpdesk, onderdeel van het Studenten Service Centrum, officieel gelanceerd.

Bij het opzetten van een studentenorganisatie komt heel wat meer kijken dan een goed idee. Hoe vraag je een zakelijke bankrekening aan? Heeft je organisatie recht op subsidie? Vooral voor internationale studenten is het soms een doolhof. Daarom heeft het Studenten Service Centrum de Student Initiative Helpdesk opgericht. Coördinator Bente Vissel beantwoordt de vragen zelf of stuurt de student door naar de juiste afdeling. “Er is binnen de UM veel kennis beschikbaar, maar het is niet heel duidelijk waar je die kunt vinden”, zegt Vissel. “Met de SIH willen we de informatie bij elkaar brengen.”

Tijdens de lancering (online) aanstaande donderdag kunnen studenten al met experts praten tijdens de informele borrel. “Ik zit eerder die dag in de bieb waar je een biertje op kunt halen om later achter je scherm mee te proosten.” Inschrijven kan via De Student Initiative Helpdesk gaat van start - events - Maastricht University

Kijk voor meer informatie over de SIH op www.sihmaastricht.nl

Auteur: Cleo Freriks

Logo: Student Initiative Helpdesk

Tags: SIH,studentenverenigingen,studenten,studentenorganisaties,SSC

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.