Geen gaslek: studenten komen met schrik vrij

Geen gaslek: studenten komen met schrik vrij

'Gaslucht' bleek afkomstig uit riool

22-02-2022

MAASTRICHT. Een studentenwoning aan de Breulingstraat in Maastricht moest maandagavond tijdelijk ontruimd worden. In de woning hing een gaslucht. Ook in de omgeving was die duidelijk te ruiken, meldt De Limburger.

De brandweer rukte uit en adviseerde de studenten de nacht elders door te brengen, maar dit bleek uiteindelijk niet nodig. De geur werd niet veroorzaakt door een gaslek, maar steeg op uit het riool, vertelt de persvoorlichter van de Brandweer Zuid-Limburg dinsdagochtend. Er is een rioleringsbedrijf gebeld en de bewoners mochten na korte tijd weer naar binnen.

Het komt vaker voor dat gaslucht wordt verward met andere geuren. Soms komt na werk aan de leidingen of door verzakkingen of scheuren in het riool stank vrij die lijkt op gas. En in september vorig jaar werd een Gronings studentenpand ontruimd vanwege een geur die later afkomstig bleek van nagellakremover. De brandweer komt met liefde voor dit soort gevallen opdraven, zei een persvoorlichter toen tegen het Hoger Onderwijs Persbureau. “We komen liever tien keer voor niets dan één keer te laat.”

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Pixabay

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: gaslek,studentenhuis,brandweer,riool,gaslucht,studenten

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.