UM-team achtste in Batavierenrace

UM-team achtste in Batavierenrace

Team Groningen wint Universiteitscompetitie

02-05-2022

Het team van de Universiteit Maastricht is achtste geworden in de Batavierenrace 2022. De bekende estafetteloop van Nijmegen naar Enschede, werd afgelopen weekend voor de 50e keer gehouden. Zo’n 8500 studenten stonden aan de start van de 175 kilometer, verdeeld over 25 etappes. Het Maastrichtse team deed er in totaal 11 uur 12 minuten en 24 seconden over.

Er zijn twee competities: de universiteiten en hogescholen zijn vertegenwoordigd met een team in de Universiteitscompetitie. Hier won het team van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanze Hogeschool. Een team van de Enschedese studentenatletiekvereniging Kronos pakte de eerste plaats in het algemeen klassement, waarin alle andere teams deelnemen. Ook hier waren Maastrichtse lopers te vinden, zoals bij de teams van studieverenigingen Pulse en Santé, maar zij wisten niet tot de top door te dringen.

De race verliep niet helemaal vlekkeloos. Bij de achtste etappe was een bordje op de foute plek neergezet waardoor een groot aantal lopers verkeerd liep. Daarop werd besloten deze etappe niet mee te tellen voor de einduitslag.

Auteur: Cleo Freriks

Logo: Batavierenrace 2022

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: batavierenrace,bata,hardloppen,estafetteloop,umsport,sport,studenten

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.