Internationale roeiwedstrijd Saurus voor het eerst twee dagen

Internationale roeiwedstrijd Saurus voor het eerst twee dagen

Zo'n 270 boten met roeiers uit binnen- en buitenland gingen het water op

09-05-2022

“Ik wil in zo’n boot”, zegt een roeister wijzend naar de motorboot van de reddingsbrigade voordat ze zich met een zucht laat neervallen in het gras. Het is zondagochtend, de tweede dag van de Saurus International Regatta. Zo’n 270 boten van 25 verenigingen uit binnen- en buitenland gingen dit weekend de strijd aan op de Zuid-Willemsvaart. De races beginnen in België en eindigen vlak voor de sociëteit van studentenroeivereniging Saurus.

De vermoeide roeister heeft nog even om bij te komen van het feest van gisteravond (motto: laat het vloeien na het roeien). Het is nu eerst aan de dames vier met stuur. Terwijl de supporters een plekje langs de kant zoeken – leden van de Amsterdamse vereniging Nereus hebben hun eigen zitzakken meegenomen – varen zij rustig naar de start.

De Regatta is voor het eerst verdeeld over twee dagen. “Dat wilden we al sinds 2020, zodat we meer ploegen konden ontvangen”, vertelt Saurus-voorzitter Amber van Els. Door corona kon dat eerder niet doorgaan. Nu wordt er genoten van het lekkere weer, de tosti’s en hamburgers langs de kant en winst hier en daar. De eerste prijzen waren mooi verdeeld over de verenigingen inclusief Saurus zelf, zegt Van Els achteraf.

Auteur: Cleo Freriks

Foto: Joey Roberts

Tags: saurus,roeien,studentenroeivereniging,studentenvereniging,saurus international regatta,regatta,sir

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.