Algemeen

Aanleveren kopij:

Studenten (sport)ver./studentenpastoraten: Front office & Call centre, Kim Possen, Bonnefantenstraat 2, tel. 3885391, e-mail kim.possen@maastrichtuniversity.nl voor vrij. 12.00 uur

Instituten behorend bij een faculteit: bij de facultaire contactpersoon die genoemd staat op de pagina van de desbetreffende faculteit.

Berichten die niet onder een van bovenstaande categorieën vallen: Observant tel: 3885390

 

Alumni Relations/Alumni Office

Universiteit Maastricht onderhoudt een levendige band met haar alumni. Centraal hierin staan de Alumnikringen. Er zijn nu ruim 24 kringen in Nederland en daarbuiten. Zij organiseren regelmatig themabijeenkomsten workshops, masterclasses en borrels en vormen zo de basis voor een sterk netwerk. Ook als bijna afgestudeerde kun je al eens een kijkje komen nemen bij een kringbijeenkomst. Kijk voor meer informatie op www.maastrichtuniversity.nl/alumni of bel met Denise Villerius of Charlotte Evers, T. 043 388 2792/5220 of stuur een mail naar alumni@maastrichtuniversity.nl.

 

FNV-Overheid (previous name ABVAKABO-FNV)

Trade union officer: Trudy Micheels
Opening hours office: Tuesday, 8.00 -12.00 and Wednesday, 08.00-12.00
Consulting hours: Wednesday 10.30 -12.00 (MBB8)
Visiting address: Minderbroedersberg 8, room 2.001,/Universiteitssingel 40, r. 4.742
Telephone: +31 (0)43 388 1921
E-mail: FNV-Overheid@maastrichtuniversity.nl
Please contact the Trade Union Officer preferable by e-mail to make an appointment.

 

Gezond en veilig werken

Preventiemedewerkers

Hebt u vragen of opmerkingen over uw arbeidsomstandigheden dan kunt u terecht bij uw preventiemedewerker. De preventiemedewerker heeft als taken; eerste lijnopvang voor vragen en opmerkingen op gezondheid en veiligheid voor medewerkers en studenten; gevraagd en ongevraagd advies aan medewerkers en leidinggevenden; signaleren van risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn; adviseren en samenwerken met de medezeggenschapsraad bij het uitvoeren van maatregelen op het Arbo-beleid. Voor meer informatie en een overzicht van de van de preventiemedewerkers van de verschillende eenheden zie:
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Main1/Medewerkers1/Werk2/GezondEnVeiligWerken/OrganisatieArboEnMilieuzorg/Preventiemedewerkers.htm

 

Language Centre

For more information, please take a look at our website: Language Centre - Maastricht University

 

Media Presentations Training Centre

Het Media Presentations Training Centre (MPTC) van de Universiteit Maastricht biedt mediapresentatietrainingen en individuele coaching op maat om samen met jou te bepalen wat je gaat vertellen op basis van wat jij wilt vertellen, en hoe je dat het beste doet, zowel verbaal als non-verbaal, waarbij volledig recht wordt gedaan aan jouw persoon en kwaliteiten. MPTC staat garant voor een veilige en leerrijke trainomgeving. http://mediatraining.maastrichtuniversity.nl

 

Staff Career Centre

Het Staff Career Centre van de Universiteit Maastricht (UM) ondersteunt alle UM-medewerkers op het gebied van leren, ontwikkelen, mobiliteit en participatie. Wij bieden advies op maat, met aandacht voor duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Voor het plannen van een intake of adviesgesprek of bij overige vragen kun je contact opnemen via staffcareercentre@maastrichtuniversity.nl. Bekijk voor meer informatie onze webpagina’s en voor specifieke trainingen ons trainingsaanbod.

 

Studio Europe Maastricht

Doe Mee Aan Het Onderzoek Van Europa! De Onderzoekscalls Zijn Open!
De zes onderzoekscalls die horen bij de Maastricht, Working on Europe (MWoE) onderzoeksagenda, zijn weer geopend. UM-onderzoekers krijgen deze zomer de kans om een succesvolle aanvraag in te dienen.

Kijk hier voor het overzicht van de onderzoeksagenda, alle calls, de voorwaarden en deadlines.

De Strategische Onderzoeksagenda Maastricht, Working on Europe (MwoE) wordt uitgevoerd onder leiding van Studio Europa en richt zich op blijvende vernieuwing en uitbreiding van de overkoepelende UM-onderzoeksagenda op het gebied van Europese integratie, de EU en Europa, met innovatieve multidisciplinaire en interdisciplinaire samenwerkingen. In 2019 heeft Maastricht, Working on Europe 24 interdisciplinaire onderzoeksteams geselecteerd en hiermee in totaal meer dan 70 onderzoekers financieel ondersteund.

De zes onderzoekscalls zijn de hele zomer geopend
De zes calls die van 1 juli tot 13 september zijn geopend, bieden zaaigeld voor innovatief, multidisciplinair onderzoek van hoge academische kwaliteit, met een sterke maatschappelijke impact. Ook bieden we vijf postdoctorale onderzoeksposities én lanceren we het MWoE ​​Young Researchers Network.

  • Call 1: Vijf posities voor postdoctorale onderzoekers
  • Call 2: Het schrijven van grotere subsidieaanvragen en oprichten van strategische onderzoeksconsortia
  • Call 3: Onderzoekstijd voor het uitvoeren en publiceren van fundamenteel onderzoek, bedoeld voor onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan
  • Call 4: Het schrijven van beleidsnota’s en papers waarmee onderzoeksresultaten een duidelijke maatschappelijke vertaalslag krijgen
  • Call 5: Organisatie van wetenschappelijke workshops en conferenties
  • Call 6: Een ‘MWoE Young Researchers Network’ oprichten om de onderzoekscommunity van Europa-gerelateerd onderzoek binnen de UM te versterken

Solliciteren op de postdoc posities kan via Academic Transfer
De vijf postdoctorale functies zijn geopend voor: beginnende onderzoekers van binnen en buiten de UM, die onlangs een doctoraat hebben behaald (of bijna behalen), die een bewezen interesse hebben in Europese thema’s waar de MWoE-onderzoeksagenda zich op richt én die een achtergrond hebben in Geesteswetenschappen, Life Sciences, Sociale Wetenschappen, Internationaal en Europees Recht of een ander relevant gebied. De vacatures staan op Academic Transfer en zijn te vinden via call 1.

Thema’s
Alle beschikbare zaaigelden zijn gekoppeld aan de MWoE-onderzoeksagenda en gericht op vier hoofdthema’s:

  • Democratie, politiek, veiligheid en rechtsstaat
  • Identiteit, erfgoed en burgerperspectief
  • Welvaart, welzijn en ongelijkheid
  • Kennis, technologie en digitalisering

Dien je aanvraag in en verrijk het onderzoek van Europa!
We kijken ernaar uit om nog meer onderzoekers te ondersteunen die interfacultair de krachten bundelen. Waarmee we samen de positie van Maastricht University als de plek voor nieuw en innovatief Europa-gerelateerd onderzoek verstevigen.

 

Studium Generale

Studium Generale: Lectures, Movies, Lecture Series, Theatre, and more!

More information: www.maastrichtuniversity.nl/studiumgenerale

 

Subsidies

Universiteitsfonds Limburg

Het Universiteitsfonds Limburg verstrekt onder bepaalde voorwaarden subsidie aan congressen, projecten en onderzoek. Bent u bezig met het organiseren van een congres? Een symposium? Of heeft u een bijzonder nieuw onderzoeksvoorstel? Dan kan het Universiteitsfonds Limburg u wellicht helpen uw ambitie te realiseren. Een subsidie aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Deze is te downloaden van de website: www.ufl-swol.nl

 

Universiteitsbibliotheek

Openingstijden Universiteitsbibliotheek 2020 – 2021
Aan het begin van het nieuwe academisch jaar verruimt de universiteitsbibliotheek de openingstijden en zijn alle locaties weer geopend. Er is slechts een beperkt aantal gelijktijdige bezoekers toegestaan. Zie hieronder de details per locatie.

Met ingang van 24 augustus:

Bibliotheek Binnenstad:
350 reserveerbare studieplekken via umlib.nl/studyplace-reservation
150 niet-reserveerbare studieplekken

Maandag - vrijdag:
Tijdslot 1:                                08.30 – 14.45
Timeslot 2:                              15.15 – 22.00

Zaterdag - zondag:     
Timeslot 1:                              11.00 – 16.15
Timeslot 2:                              16.45 – 22.00

Met ingang van 31 augustus:

Bibliotheek Randwyck:
250 reserveerbare studieplekken via umlib.nl/studyplace-reservation
150 niet-reserveerbare studieplekken

Maandag - donderdag:          
Tijdslot 1:                                08.30 – 15.00
Tijdslot 2:                                15.30 – 22.00

Vrijdag:          
Tijdslot 1:                                08.30 – 13.00
Tijdslot2:                                 13.30 – 18.00

Zaterdag - zondag:                 
Tijdslot 1:                                12.00 - 17.00

Computerlandschap Randwyck:
41 niet-reserveerbare studieplekken
Maandag - donderdag:           08.00 – 18.30
Vrijdag:                                   08.00 - 18.00
Zaterdag - zondag:                  Gesloten

Tapijn Loods V Learning Spaces:
65 niet-reserveerbare studieplekken
Maandag - zondag:                 08.00 - 23.00

Tapijn Learning Spaces:
105 niet-reserveerbare studieplekken
Maandag - vrijdag:                  08.00 - 19.00
Zaterdag – zondag:                 Gesloten

USC Learning Spaces:
75 niet-reserveerbare studieplekken
Maandag – vrijdag:                 07:00 – 23:00
Zaterdag - zondag:                  10:00 – 20:00

Compleet overzicht openingstijden Universiteitsbibliotheek: umlib.nl/hours.

 

Vertrouwenspersoon

Being a student or employee you can experience undesirable behavior, like (sexual) harassment, aggression, bullying or unequal treatment. Usually people try to solve this by their selves, but sometimes it is wise to call in the confidential advisor. She works totally independent, she may give you advise and she also can decide to intervene. Don’t hesitate to contact her.
Marloes Rikhof is confidential advisor for employees and available by mail (m.rikhof@maastrichtuniversity.nl) or by phone (043-3882513). Wendy Geijen is confidential advisor for students and available by mail (wendy.geijen@maastrichtuniversity.nl) or by phone (06--28035033).