Algemeen

Aanleveren kopij:

Studenten (sport)ver./studentenpastoraten: Front office & Call centre, Kim Possen, Bonnefantenstraat 2, tel. 3885391, e-mail kim.possen@maastrichtuniversity.nl voor vrij. 12.00 uur

Instituten behorend bij een faculteit: bij de facultaire contactpersoon die genoemd staat op de pagina van de desbetreffende faculteit.

Berichten die niet onder een van bovenstaande categorieën vallen: Observant tel: 3885390

 

 

Alumni Relations/Alumni Office

Universiteit Maastricht onderhoudt een levendige band met haar alumni. Centraal hierin staan de Alumnikringen. Er zijn nu ruim 24 kringen in Nederland en daarbuiten. Zij organiseren regelmatig themabijeenkomsten workshops, masterclasses en borrels en vormen zo de basis voor een sterk netwerk. Ook als bijna afgestudeerde kun je al eens een kijkje komen nemen bij een kringbijeenkomst. Kijk voor meer informatie op www.maastrichtuniversity.nl/alumni of bel met Denise Villerius of Charlotte Evers, T. 043 388 2792/5220 of stuur een mail naar alumni@maastrichtuniversity.nl.

 

FNV-Overheid (previous name ABVAKABO-FNV)

Trade union officer: Trudy Micheels
Opening hours office: Tuesday, 8.00 -12.00 and Wednesday, 08.00-12.00
Consulting hours: Wednesday 10.30 -12.00 (MBB8)
Visiting address: Minderbroedersberg 8, room 2.001,/Universiteitssingel 40, r. 4.742
Telephone: +31 (0)43 388 1921
E-mail: FNV-Overheid@maastrichtuniversity.nl
Please contact the Trade Union Officer preferable by e-mail to make an appointment.

 

Gezond en veilig werken

Preventiemedewerkers

Hebt u vragen of opmerkingen over uw arbeidsomstandigheden dan kunt u terecht bij uw preventiemedewerker. De preventiemedewerker heeft als taken; eerste lijnopvang voor vragen en opmerkingen op gezondheid en veiligheid voor medewerkers en studenten; gevraagd en ongevraagd advies aan medewerkers en leidinggevenden; signaleren van risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn; adviseren en samenwerken met de medezeggenschapsraad bij het uitvoeren van maatregelen op het Arbo-beleid. Voor meer informatie en een overzicht van de van de preventiemedewerkers van de verschillende eenheden zie:
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Main1/Medewerkers1/Werk2/GezondEnVeiligWerken/OrganisatieArboEnMilieuzorg/Preventiemedewerkers.htm

 

Language Centre

Online IELTS exam preparation course, at home or on the go!

Are you taking the IELTS exam? Would you like some tips on how to achieve your desired score on writing section of the exam? Are you looking for individual feedback on your writing and speaking practice tasks but have no time to come to the Language Centre? Than join our online course from the 30th of September to the 21st of October 2019. This 4-week Online IELTS “Prep Plus” Course will give you the tools and techniques you need to confidently fulfil the most difficult exam tasks.

Registration for the new online exam preparation course is open now and will start 30 September already.

For more information, please contact us at: LanguageCentre@maastrichtuniversity.nl
or take a look at our website: Language Centre - Maastricht University

Lees meer link: https://www.maastrichtuniversity.nl/education/contract/english-ielts-preparation-course

 

Media Presentations Training Centre

Het Media Presentations Training Centre (MPTC) van de Universiteit Maastricht biedt mediapresentatietrainingen en individuele coaching op maat om samen met jou te bepalen wat je gaat vertellen op basis van wat jij wilt vertellen, en hoe je dat het beste doet, zowel verbaal als non-verbaal, waarbij volledig recht wordt gedaan aan jouw persoon en kwaliteiten. MPTC staat garant voor een veilige en leerrijke trainomgeving. http://mediatraining.maastrichtuniversity.nl

 

Staff Career Centre

Het Staff Career Centre van de Universiteit Maastricht (UM) ondersteunt alle UM-medewerkers op het gebied van leren, ontwikkelen, mobiliteit en participatie. Wij bieden advies op maat, met aandacht voor duurzame inzetbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Voor het plannen van een intake of adviesgesprek of bij overige vragen kun je contact opnemen via staffcareercentre@maastrichtuniversity.nl. Bekijk voor meer informatie onze webpagina’s en voor specifieke trainingen ons trainingsaanbod.

 

Studium Generale

Studium Generale: Lectures, Movies, Lecture Series, Theatre, and more!

More information: www.maastrichtuniversity.nl/studiumgenerale

 

Subsidies

Universiteitsfonds Limburg

Het Universiteitsfonds Limburg verstrekt onder bepaalde voorwaarden subsidie aan congressen, projecten en onderzoek. Bent u bezig met het organiseren van een congres? Een symposium? Of heeft u een bijzonder nieuw onderzoeksvoorstel? Dan kan het Universiteitsfonds Limburg u wellicht helpen uw ambitie te realiseren. Een subsidie aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Deze is te downloaden van de website: www.ufl-swol.nl

 

Universiteitsbibliotheek

Openingstijden Universiteitsbibliotheek 2019 - 2020

Bibliotheek Binnenstad:
Maandag - vrijdag:            08.30 - 22.00
(FFWD:                               09.00 – 19.00)
Zaterdag - zondag:             11.00 - 22.00
(FFWD:                               12.00 – 19.00)

Bonnefanten Learning Spaces:
Maandag - vrijdag             08.30 - 18.00
(Coffeelovers:                    08.30 – 17.30)
Zaterdag - zondag:             Gesloten

Tapijn Learning Spaces:
Maandag - zondag:            08.00 - 23.00

Bibliotheek Randwyck:
Maandag - donderdag:      08.30 - 22.00
(FFWD LINK:                       08.00 – 16.30)
Vrijdag:                              08.30 - 18.00
(FFWD LINK:                       08.00 – 16.00)
Zaterdag - zondag:             12.00 - 17.00
(FFWD LINK:                       Gesloten)

Computerlandschap Randwyck:
Maandag - donderdag:      08.00 – 18.30
Vrijdag:                              08.00 - 18.00
Zaterdag - zondag:             Gesloten

USC Learning Spaces:
Maandag – vrijdag:           07.00 – 23.00
(Rivazza:                            08.00 – 22.00)
Zaterdag – zondag:            10.00 – 20.00

Compleet overzicht openingstijden Universiteitsbibliotheek:
umlib.nl/hours

 

Vertrouwenspersoon

Als student of medewerker kun je op je studie of werkplek last hebben van ongewenst gedrag, zoals (seksuele) intimidatie, agressie, pesten, of ongelijke behandeling. De ervaring leert dat de meeste mensen dit eerst zelf proberen op te lossen. In sommige situaties kun je de hulp van de vertrouwenspersoon goed gebruiken. Zij is volstrekt onafhankelijk, en kan je tips en adviezen geven, maar ook tot een interventie besluiten. Schroom daarom niet om haar te benaderen.
Marloes Rikhof is vertrouwenspersoon voor medewerkers en bereikbaar via email (m.rikhof@maastrichtuniversity.nl) of tel (043-3882513). Wendy Geijen is vertrouwenspersoon voor studenten en bereikbaar via email (wendy.geijen@maastrichtuniversity.nl) of tel (06-28035033).