Topinstituut ten onder na stopzetten master

Topinstituut ten onder na stopzetten master

MAASTRICHT. De in Nederland unieke masteropleiding voor evidence based innovation in teaching (MEBIT) wordt stopgezet, waarmee tegelijk ook het instituut TIER wordt meegesleurd. Een ‘gele kaart’ voor de opleiding is de aanleiding. Het college van bestuur noch de decaan van de faculteit FHS vertrouwt erop dat de instituutsleiding in staat zal zijn zich te handhaven in een moeilijke markt. 

Directeur WHO-agentschap is nieuwe Tefaf-hoogleraar

Directeur WHO-agentschap is nieuwe Tefaf-hoogleraar

MAASTRICHT. De Tefaf-hoogleraar 2018 wordt de Britse Christopher Wild, de directeur van het IARC, het agentschap voor kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. De jaarlijks wisselende leerstoel voor kankeronderzoek, gesponsord door de kunstbeurs Tefaf, valt onder onderzoeksinstituut GROW.

Maastrichtse Toneelschool opnieuw in opspraak om seksuele intimidatie

MAASTRICHT. Ongewenste aanrakingen, docenten die relaties met studenten aanknoopten of met hen douchten: bij de Toneelacademie Maastricht zouden docenten zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Universiteitsorkest en –koor slaan handen ineen

Universiteitsorkest en –koor slaan handen ineen

MAASTRICHT. Nadat vorig jaar het Universiteitskoor het veertigjarig bestaan vierde, is in 2018 het Universiteitsorkest aan de beurt. Om dat te vieren geven ze twee gezamenlijke concerten. Op vrijdag 26 januari en zondag 28 januari brengen koor en ork...

Studenten klagen Erasmus Universiteit aan om bsa

NEDERLAND. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de rechter. Haar eis dat eerstejaars alle studiepunten moeten halen is in strijd met de wet, stelt het rechtsbureau.

Vier Rubiconbeurzen

Vier Rubiconbeurzen

MAASTRICHT. Vier Maastrichtse wetenschappers hebben een Rubiconsubsidie ontvangen van NWO, waarmee ze maximaal twee jaar onderzoek kunnen doen in het buitenland. Een uitzonderlijk resultaat, procentueel gezien, want in totaal heeft NWO 21 voorstellen gehonoreerd.

Chinese tentamenvraag: hoe heten je docenten?

Chinese tentamenvraag: hoe heten je docenten?

CHINA. In de strijd tegen spijbelaars en dagdromers bedacht een Chinese onderwijsinstelling een grappige tentamenvraag. Studenten moesten de namen van hun docenten noemen.

 “We kunnen niet in alles wereldtop zijn, maar als je samenwerkt, kun je meer”

“We kunnen niet in alles wereldtop zijn, maar als je samenwerkt, kun je meer”

MAASTRICHT. Hij zal waarschijnlijk wat vaker op reis zijn, de komende twee jaar. Collegevoorzitter Martin Paul is per 1 januari voorzitter van de WUN, het internationale netwerk van 23 universiteiten waar de Universiteit Maastricht lid van is. “Ik heb me kandidaat gesteld, en ben gekozen. Als voorzitter kun je meer de koers van het netwerk bepalen dan als gewoon lid.”

Minister huiverig voor selectie in hoger onderwijs

NEDERLAND. Sommige jongeren laten zich afschrikken als opleidingen hun studenten vooraf selecteren, vreest minister Van Engelshoven. Dat vraagt om actie, vindt ze.

KNAW: herhaling van experimenten moet heel gewoon zijn

NEDERLAND. In de strijd tegen slordige en frauduleuze wetenschap zouden onderzoekers veel vaker de experimenten van anderen moeten herhalen, staat in een nieuw advies van wetenschapsgenootschap KNAW. Ook als ze daar geen zin in hebben.