Wetenschappers & bedrijfsleven: liever puzzelen dan gouddelven

NEDERLAND. Samenwerken met het bedrijfsleven? Daar zitten veel wetenschappers niet op te wachten, blijkt uit een studie van de Universiteit Utrecht en het Rathenau Instituut. De meesten puzzelen liever aan lastige vraagstukken, samen met collega-wetenschappers.

“Ik weet waar de retoriek van Wilders op uit kan draaien”

“Ik weet waar de retoriek van Wilders op uit kan draaien”

Ook aan de UM werken vluchtelingen, of kinderen van vluchtelingen. In deze Observant- serie komen enkelen van hen aan het woord. Over de vlucht, over hun leven voor en na, over Nederland, over de vluchtelingencrisis en vooral het debat daarover. Deze week: Bakir Bulić uit Bosnië-Herzegovina: “Ik heb goed nagedacht of ik hieraan mee zou doen. Heel veel mensen weten helemaal niet dat ik een vluchteling ben, en dan heb je ineens dat stempel. Maar ik dacht: ik doe het. Misschien kan ik het beeld een beetje bijstellen.”

Tweede Kamer schuurt en schaaft aan inspraak

NEDERLAND. Morgen praat onderwijsminister Jet Bussemaker met de Tweede Kamer over een nieuwe wet die het bestuur van universiteiten en hogescholen moet verbeteren. Maar er moet nog wel wat aan veranderen wil de Kamer instemmen.

€35.200 voor reanimatieonderwijs

€35.200 voor reanimatieonderwijs

MAASTRICHT. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL heeft tijdens de 22ste editie van de sponsorloop Zweit veur Leid afgelopen zondag €35.200 opgehaald. De opbrengst wordt gebruikt om reanimatielessen te verzorgen voor scholieren, gegeven door de ge...

Opleidingen niet verlost van keurmeesters NVAO

NEDERLAND. Accreditatieorganisatie NVAO blijft de opleidingen van hogescholen en universiteiten zelf beoordelen. Onderwijsminister Bussemaker krijgt de handen niet op elkaar voor een experiment met instellingskeuringen.

Pagina 238 van 252Eerste   Vorige   233  234  235  236  237  [238]  239  240  241  242  Volgende   Laatste   

Zoek artikelen