Wetenschappers & bedrijfsleven: liever puzzelen dan gouddelven

NEDERLAND. Samenwerken met het bedrijfsleven? Daar zitten veel wetenschappers niet op te wachten, blijkt uit een studie van de Universiteit Utrecht en het Rathenau Instituut. De meesten puzzelen liever aan lastige vraagstukken, samen met collega-wetenschappers.

Nog steeds weinig vrouwelijke hoogleraren

Nog steeds weinig vrouwelijke hoogleraren

NEDERLAND. De top van de wetenschappelijke ladder wordt nog altijd gedomineerd door mannen. Ook in Maastricht. Vrouwen hebben minder kans om hoogleraar te worden en krijgen bovendien minder betaald.

Externe adviseur moet rust terugbrengen bij facilitaire dienst

MAASTRICHT. Een voorgenomen plan om de receptiediensten aan deze universiteit anders te organiseren heeft tot opschudding geleid binnen de facilitaire dienst. Het college van bestuur heeft nu een externe adviseur ingehuurd die “objectief en met de juiste nuance” de situatie binnen de dienst in kaart moet brengen.

SBE verlegt geldstromen en bevoegdheden

SBE verlegt geldstromen en bevoegdheden

MAASTRICHT. De school of Business and Economics (SBE) gooit het roer om: niet de departementen maar speciale projectteams beslissen in de toekomst over het onderwijs. De departementen gaan aan macht inboeten en dienen hun ruime spaargeld te investeren. Hiermee verdwijnen belangrijke drempels om het onderwijs te vernieuwen.

Staf belastingrecht vliegt naar Caribisch gebied

Staf belastingrecht vliegt naar Caribisch gebied

MAASTRICHT. De Maastrichtse rechtenfaculteit gaat samenwerken met de Universiteit van Aruba. Volgend academisch jaar hoopt men de eerste studenten te verwelkomen voor het double degree programma binnen de bestaande masteropleiding International and European Tax Law. Uiteindelijk krijgen de deelnemers twee diploma’s (Arubaans en Nederlands). Het onderwijs wordt vooral op Aruba gegeven.

Pagina 245 van 252Eerste   Vorige   240  241  242  243  244  [245]  246  247  248  249  Volgende   Laatste   

Zoek artikelen