Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Delftenaar is Wetenschapstalent 2019

Delftenaar is Wetenschapstalent 2019

NEDERLAND. Kustwaterbouwkundige Matthieu de Schipper (35) is verkozen tot New Scientist Wetenschapstalent 2019. De Maastrichtse voedingswetenschapper Alie de Boer, ook bij de laatste vijf finalisten, greep naast de hoofdprijs. Daarmee haalde ze formeel niet de tweede plaats, zoals de UM op haar website meldt. Alle vier de niet-winnaars zijn immers tweede geworden, laat New Scientist weten.

De Schipper, docent aan de TU Delft, ontving de prijs onder meer vanwege zijn originele onderzoeksmethoden. Zo raasde hij gewapend met een waterscooter vol meetapparatuur langs de kust om het gedrag van water en zand te bestuderen.

De prijs, een initiatief van populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist, is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De winnaar, die met een geldbedrag van 2.500 euro naar huis gaat, werd bekendgemaakt tijdens het evenement New Scientist Live in het Utrechtse TivoliVredenburg door jurycovoorzitter Willy Verstraete (voorzitter FWO) en jurylid Melanie Peters (directeur Rathenau Instituut).

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)