Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS
Minister Sigrid Kaag geeft Dieslezing 2019

Minister Sigrid Kaag geeft Dieslezing 2019

MAASTRICHT. Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zal op vrijdag 25 januari in de Sint Janskerk de Dieslezing houden. Daarnaast worden er twee eredoctoraten uitgereikt, net als, traditiegetrouw, de Wynand Wijnen onderwijsprijs.
Hoe productief ben jij?

Hoe productief ben jij?

Nordhaus en Romer. Sinds kort kunnen ze zichzelf Nobelprijswinnaars noemen. Over economische groei hebben ze het. Hoe we die kunnen vergroten door innovatief met – vooral – slimme mensen om te gaan (Romer) en hoe we die duurzaam kunnen houden door niet nodeloos te verkwisten (Nordhaus). Ze hebben het eigenlijk over het verhogen van de ...

"Ik ben altijd vrolijk, echt waar, ik houd niet van zeuren"

"Ik ben altijd vrolijk, echt waar, ik houd niet van zeuren"

​Annet Grol (57, Zwolle)/ secretaresse bij ICIS (International Centre of Integrated assessment and Sustainable development) en 25 jaar verbonden aan de Universiteit Maastricht/ woont in Elsloo/ samenwonend met Boudewijn Janssen (verbonden aan Fontys en UM), twee zoons uit eerder huwelijk: Sjoerd (25), Jesse (22)
“Iedereen vindt Maastricht ver weg"

“Iedereen vindt Maastricht ver weg"

Gwynne Janssen/ 19/ tweedejaars University College Maastricht/ werkt een wisselend aantal uren per maand/ verdient rond de 9,50 euro netto per uur
Utrecht heeft de snelste promovendi

Utrecht heeft de snelste promovendi

NEDERLAND/MAASTRICHT. Promovendi van de Universiteit Utrecht schrijven hun proefschrift lekker vlot: ze zijn een jaar sneller dan die van de Erasmus Universiteit en de Vrije Universiteit. De Maastrichtse promovendi zijn ook redelijk snel. Bovendien vallen hier weinig onderzoekers gedurende de rit uit. Bijna 90 procent haalt de eindstreep.

Wat is huisjesmelker in het Engels?

NEDERLAND. Buitenlandse studenten moeten hoge huurprijzen makkelijker kunnen aanvechten, vindt de Tweede Kamer. Daarom moet de voorlichting van de huurcommissie deels in het Engels worden vertaald.

Tweede Kamer: “Haal studenten uit de spits”

NEDERLAND. Het is ’s morgens nogal druk in het openbaar vervoer. Kunnen hogescholen en universiteiten misschien hun collegetijden aanpassen? De Tweede Kamer stelt die vraag opnieuw.
Stapels stenen voor kavels patiënten

Stapels stenen voor kavels patiënten

Ziekenhuizen failliet? Tot voor kort kon het. Nu gebeurt het. We moeten er maar aan wennen. De zorgverzekeraar kan de stekker eruit trekken, zoals dat heet. Men heeft genoeg gewaarschuwd. Het personeel staat op straat. Helemaal niet erg. Genoeg vacatures. En de patiënten, die zoeken hun heil maar elders. Als ze niet naar huis kunnen, dan met de amb...

Splinters: Perroncolleges

Splinters: Perroncolleges

Perroncolleges De Open Universiteit in Heerlen is deze week begonnen met perroncolleges op de grote Nederlandse stations. Op grote schermen worden filmpjes getoond over actuele onderwerpen zoals de veiligheid van wifi-netwerken, transpirerende bossen (wist u dat bossen net zo zweten als mensen?), de rechten van slimme robots en het effect van op...

Psychische gesteldheid jongeren nauwelijks verslechterd

NEDERLAND. Alle berichten over depressiviteit en burn-outs ten spijt is het aantal jongeren met psychische klachten de afgelopen tien jaar slechts “heel licht” toegenomen, stelt het CBS: van 8,8 naar 10,9 procent.
Pagina 1 van 918Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste