Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dope wederom grote winnaar universitaire verkiezingen

Dope wederom grote winnaar universitaire verkiezingen

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Net als de voorgaande drie jaren is Dope de grote winnaar van de universitaire verkiezingen, dit jaar alleen voor studenten en dienstraden. De partij verloor een zetel, maar werd met in totaal 22 zetels in de faculteitsraden en de universiteitsraad de grootste.

De tweede partij van deze verkiezingen, Novum, behaalde er tien; een verlies van vier zetels.
Opvallend zijn de opkomstpercentages. De faculteit Health, Medicine and Life Sciences (FHML) is de enige faculteit waarbij er meer gestemd werd dan vorig jaar met een opkomst van boven de 30 procent; een stijging van ruim 8 procent ten opzichte van 2017. Het laagste opkomstpercentage en de grootste daling van 2018 zijn te vinden bij de faculteit Arts and Social Sciences (FASoS): van een kleine 35 naar 20 procent. Dit staat in schril contrast met de opkomst voor de dienstraad bij Facility Services (FS): bijna 78 procent. Dat zou te maken kunnen hebben met de onrust die er nog steeds is binnen FS.

Dope domineert met zes zetels bij FHML, vijf bij de faculteit Science & Engenering (FSE), vier bij de faculteit voor Business and Economics en vijf in de universiteitsraad. Bij de rechtenfaculteit was JFV Ouranos met vijf (van de zes) de grootste en bij de faculteiten FASoS en Psychologie and Neuroscience (FPN) won Novum, al werd daar niet gestemd. Waar er eerdere jaren minimaal tien studenten zich verkiesbaar stelden, waren dat er dit jaar slechts drie, twee zetels blijven leeg.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)