Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zaak Vindicat: geen werkstraf maar boete voor Wouter B.

NEDERLAND. Voormalig Vindicat-lid Wouter B. is in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 1000 euro. Het gerechtshof in Leeuwarden vindt niet dat er sprake is van zware mishandeling.

De Groningse rechtbank veroordeelde Wouter B. vorig jaar tot een dag cel en een werkstraf van 240 uur. Hij was in augustus 2016 tijdens de ontgroening van de Groningse studentenvereniging Vindicat op het hoofd van een aspirant-lid gaan staan. Die liep daardoor hersenletsel op en mogelijk een schedelbasisfractuur.

B., die inmiddels geroyeerd is, ging in hoger beroep. Intimidatie hoort nu eenmaal bij de ontgroening, stelt zijn advocaat Tjalling van der Goot, en een zekere mate van geweld is daarom geaccepteerd.

Volgens hem is het bovendien nog maar de vraag of het slachtoffer daadwerkelijk een schedelbasisfractuur heeft opgelopen. Dan zou er vocht in het oor hebben gezeten en daar hadden artsen niets van gemerkt. Volgens B. heeft hij ook helemaal niet veel kracht gezet toen hij een voet op het hoofd van de ‘feut’ drukte.

De advocaat vroeg het hof om vrijspraak. Volgens hem is er geen sprake van zware mishandeling maar was het voorval “ongelukkig en onhandig”, meldt het Dagblad van het Noorden. Het hof is het daar tot op zekere hoogte mee eens en veroordeelt B. voor eenvoudige mishandeling tot een boete van 1000 euro.

HOP, Steffi Weber

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)