Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sportdag: ze doen aan spikeball. Spikeball?

Sportdag: ze doen aan spikeball. Spikeball? Sportdag: ze doen aan spikeball. Spikeball? Sportdag: ze doen aan spikeball. Spikeball? Sportdag: ze doen aan spikeball. Spikeball?

Photographer:Fotograaf: Observant

“Mooi.” “Goed.” Een eerstejaars student raakt de bal vol met haar knuppel. Hij belandt in de netten, die uit voorzorg zijn gespannen. Je wilt immers geen ongelukken op deze sportdag van de Inkom 2019. Even verder ontbreekt het net bij de rugbyers en dat is spijtig want de bal knalt op de schouder van een argeloze bezoeker. Excuses volgen.

Badminton, triatlon, wielrennen, zeilen, klimmen, hockey. Je kunt het zo gek niet bedenken of de sport is aanwezig op deze woensdag 21 augustus op De Griend. Halverwege het terrein staat een stand van Cactus, een splinternieuwe studentensportvereniging. Ze doen aan spikeball. Spikeball? Voorzitter Marcel Rooms legt uit. Je hebt een kleine, ronde trampoline, een balletje en twee keer twee spelers. “Het lijkt op volleybal, maar nu moet de bal niet over het net, maar via het net van de trampoline naar de tegenstander.”

Een stukje verder klinkt er swingende muziek. Op een podium doen twee enthousiaste dansers de pasjes voor, terwijl een grote groep studenten geheel in het ritme volgt. Als tien minuten later de breakdancers aan de beurt zijn, stroomt de ruimte om het podium helemaal vol. Onder luid gejuich worden de kunsten begeleid.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)